Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HAMURCU GÜVEN TAZELEDİ

Yayınlanma Tarihi : 03.09.2016 00:00 Bu haber 941 defa okundu

Hatay Veteriner Hekimler Odası seçimli büyük kongresi dün yapıldı. Tek liste olarak yapılan seçimde Yahya Hamurcu yeniden Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı’na seçildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HAMURCU GÜVEN TAZELEDİ

Cumartesi günü yapılan 13. Olağan genel kurulunda ise gündem maddeleri değerlendirildi. Toplantıda divan heyeti de seçildi. Divanda Başkanlığa Cihat Karaoğlan, Başkan Yardımcılığına Bedi Eskiocak ve 1. Katipliğe Birol Hürriyetoğlu seçildi.

Hatay Veterinerler Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu yaptı.

HAMURCU: ODAMIZ ÖNEMLİ SORUMLULUĞA SAHİPTİR

Hamurcu konuşmasında, “Hatay Veteriner Hekimleri Odası, mesleğin toplum yararına kullanılması, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması, ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve demokratik kitle örgütü olarak ülke sorunlarına yasal zeminde demokratik tepkiler ortaya koyması gibi görev, yetki ve sorumluluklara sahiptir. 15 Temmuz 2016 günü yaşanan ve demokrasinin darbe kalkışması ile ortadan kaldırılması girişimi halkımızın karşı durması sayesinde bertaraf edilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetle karşı olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

VETERİNERLER YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Hamurcu konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Bugün ülkemizde devletten hiçbir destek almaksızın birçok hastalığın yok edilmesinde (ki bu hastalıklar arasında kuduz, brucella gibi son derece tehlikeli hastalıklar da var) mücadele veren veteriner hekim camiası maalesef uygulanan yanlış politikalar sonucunda yaşam mücadelesi verir hale sokulmuştur.  Ülkemiz genelinde 5500’e yakın serbest veteriner hekim klinik, muayenehane ve poliklinikleriyle yapmış oldukları kamu hizmeti göz önüne alındığında açıkça korunması, güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerekirken; destek bir yana yaratılan olumsuzluklar içerisinde yaşamak zorunda bırakılmıştır.  Serbest Veteriner Hekimlik üzerindeki kamu yararı olmayan bürokrasi kaldırılmalıdır.”

HAMURCU İLE BİR DÖNEM DAHA

Hamurcu’nun konuşmasının ardından gündem maddeleri değerlendirildi ve toplantı sona erdi. Pazar günü ise seçim yapıldı. Tek liste olarak girilen seçimin sonucunda beklenen oldu ve Hamurcu bir dönem daha başkanlığa seçildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol