Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HAMOK’ Tan Deprem Paneliyle Ilgili Açıklama

Yayınlanma Tarihi : 21.02.2024 09:54 Bu haber 275 defa okundu

Hatay Akademik Meslek Odaları (HAMOK), 2 Mart 2024 tarihinde gerçekleştireceği deprem paneliyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı HAMOK Dönem Sözcüsü Serkan Koç yaptı. Koçun açıklaması şöyle; “

Paylaş Paylaş Paylaş
HAMOK’ Tan Deprem Paneliyle Ilgili Açıklama

Hatay Akademik Meslek Odaları (HAMOK)olarak Depremin 1.Yılını Her yönüyle bir Panelle Halkımızla paylaşıyoruz.HAMOK’ Tan Deprem Paneliyle Ilgili Açıklama

Sonuçları acılarla dolu 6 Şubat depremi ve ardından 20 Şubat’ta yaşamış olduğumuz Hatay merkezli depremin 1.yılındayız. İlgili idarelerin sorumluluklarını yeterince yerine getirmedikleri için; şubat ayında yaşadığımız depremler, ülkemizin, şehirlerimizin, binalarımızın, kurumlarımızın ve halkımızın depreme hazır olmadığı gerçeğini çok acı bir biçimde ortaya koymuştur.

Afet, bir doğa olayının kendisi değil doğurmuş olduğu sonuçlardır. Doğanın kendi kuralları her zaman işleyecektir. Önemli olan yaşanacak doğa olaylarını afete dönüşmesini engelleyecek sağlıklı bir çevrenin yaratılmasıdır.

Depremin ardından, kentimizin bir yılda ihya edilerek yeniden ayağa kaldırılacağına dair popülist söylemler yetkili kişiler tarafından birçok kez dile getirildi. Ancak geldiğimiz bu süreçte insan onuruna yaraşır nitelikli geçici barınama alanlarının bile sağlanmadığı, insani temel ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığı bir dönemden geçmekteyiz.

Deprem öncesini ve deprem anını iyi yönetemeyen ilgili kurumlar, deprem sonrasındaki ilk bir yılı da iyi yönetememişlerdir.

Barınma Hakkı'nın tüm vatandaşlarımıza sunulabilmesi için depremi unutmama, unutturmama ısrarını sürdürmeye, güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar ilgililere sorumluluğunu hatırlatmaya kararlıyız. Afetlere dirençli bir kentimizin olması için Akademik Meslek Odaları olarak dünden daha fazla gayret göstereceğiz.

Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek mesleğimize, örgütümüze, halkımıza, kentimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda yaşanan acıların tekrar etmemesi için Hatay Akademik Meslek Odaları olarak 02/03/2024 tarihinde saat 13:30 Hatay SMMM Odası (Muhasebeciler Odası) konferans salonunda düzenleyeceğimiz 6 ve 20 ŞUBAT DEPREMLERİ NEDEN BÜYÜK BİR AFETE DÖNÜŞTÜ? HATAY’DA NE YAPILDI NE YAPILMADI NE YAPILMALI? Konulu Deprem Paneline kıymetli basın mensuplarımızı ve Halkımızı bekliyoruz.Kamuoyuna Saygıyla duyururuz. “

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol