Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HAMOK Dönem Sözcüleri: Serkan Koç- İnal Büyükaşık

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2023 13:25 Bu haber 228 defa okundu

6 Şubat depremlerinden sonra şehrin öncül sorunlarının şehircilik ve mühendislik alanına kayması sonucu Hatay Akademik Meslek Odaları (HAMOK) dönem sözcülüğüne Hatay Şehir Plancıları Odası adına Serkan Koç ile İnşaat Mühendisleri Odası adına da İnal Büyükaşık getirildi. HAMOK adına yapılan açıklamada;” Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, kurulduğu 1993 yılından beri, başta ülkenin ve özelde ilimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı, halkın ve kamunun çıkarlarını savunmayı kendine ilke edinmiştir.

Paylaş Paylaş Paylaş
HAMOK Dönem Sözcüleri: Serkan Koç- İnal Büyükaşık

6 ve 20 Şubat Depremlerinin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen insani ihtiyaçların hale çözümlenememiş olması yaşadığımız acıların giderek artmasına sebebiyet vermektedir. Bizler Akademik Meslek Odaları olarak tüm örgütlülüğümüzle, tüm kurullarımızla ve tüm üyelerimizle birlikte dün olduğu gibi bugünde bilim ve tekniğin ışığı altında yaşanan acıların tekrar etmemesi için doğruları söylemeye devam edeceğimizi ve halkımızın yanında olacağımızı bilmenizi isteriz.

Bilindiği üzere HAMOK dönem sözcülüğümüzü Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanımız Yahya HAMURCU bugüne kadar bu görevi başarıyla sürdürmüş ve önümüzdeki yerel seçimlerde Defne Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Yine bileşenlerimizden biri olan Hatay BARO Başkanımız Cihat AÇIKALIN Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır. Sayın Başkanlarımızın bugüne kadar Koordinasyon Kurulumuza yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür eder, böyle bir süreçte almış oldukları sorumluluktan dolayı başarılar dileriz. 

Protokolümüz gereği ve bileşenlerimiz kararıyla, depreme dayanıklı kentlerin oluşturulabilmesi ve afet yönetiminde yerleşim alanlarındaki risklerin bertaraf edilmesinde en önemli araçların planlama ve mühendislik disiplininin bu anlamda en önemli meslek alanlarından biri olarak öne çıkmasından dolayı bugünden itibaren yeni dönem sözcülüğü görevini TMMOB Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilciliği adına Serkan KOÇ ve, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi adına İnal BÜYÜKAŞIK belirlenmiştir.

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu olarak sorumluluklarımızın ağırlığını çok iyi biliyoruz. Yaşadığımız acıların yaralarını sarmak için bu süreçte üzerimize düşen görevi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol