Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Yayınlanma Tarihi : 25.11.2016 00:00 Bu haber 649 defa okundu

Eğitim-Sen Hatay Şube Yürütme Kurulu Şube Başkanı Dursun Soydan Eğitim Sen Hatay Şubesi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Soydan açıklamasında, “15 Temmuz Darbe girişiminin önlenmesinden sonra “Darbeyle/darbecilerle mücadele edeceğiz” diyerek OHAL ilan eden iktidar DARBE girişimini OHAL’i bir fırsata dönüştürerek muhalif olan herkesi hedef tahtasına oturtmaktadır. Bir yandan KHK’lar ile iş güvencesini ortadan kaldıran, güvencesizleştirmeyi dayatan yasa ve işlemler, diğer yandan en temel demokratik hak ve özgürlükleri yok eden uygulamalarla hem toplumu, hem de kamu emekçilerinin yaşamını ve iş koşullarını yeniden dizayn etmektedir. Binlerce kamu çalışanı hiçbir soruşturma geçirmeden sorgusuz, savunmasız işten atılırken, yine binlerce kamu emekçisi açığa alınmıştır.  

Daha önce darbeleri yaşamış ve darbe süreçlerinde TÖS ve TÖB-DER kapatılmış, üyeleri darbe girişimine karşı durmuş ve bunu ilan etmiştir. Ancak başarılı olmuş darbelerden sonraki süreçlerde gördüğümüz baskı ve işten atılma vb. uygulamaları, bu sefer darbe sürecinde değil, Bastırılmış darbe süreçlerinde yaşamaya başladık” dedi.

HATAY VALİLİĞİ KEYFİ DAVRANAMAZ

Soydan açıklamasının devamında, “Hatay Valiliği 31 Ekim’de sendika yöneticilerimizi arayarak OHAL süreci boyunca eylemlerin izne tabi olduğunu bildirmiş, bildirim yapılmadan eylem yapılamayacağını tarafımıza beyan etmiştir.  Bu beyanı Bakanlar Kurulunun 20.07.2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı kanunun 11. Maddesi doğrultusunda ilimizde yapılacak olan toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarının valilik OHAL bürosuna başvurulmak suretiyle alınması gerektiği valilik makamının 21.10.2016 tarih ve 23330 sayılı yazısıyla bildirmiştir. OHAL ilan edildiğinde Başbakan Binali Yıldırım “Vatandaşlarımız endişe etmesin. Biz OHAL’i vatandaşımıza değil devlete ilan ettik. Vatandaşlarımız bu süreçten etkilenmeyecek. Temel hak ve hürriyetler bu süreçten etkilenmeyecek ” demiştir.

Oysa gerek ilimizde, gerekse Türkiye genelinde birçok yerde en temel hak ve hürriyetler engellenmekte, temel hak ve hürriyetleri kullanmaya çalışan insanlar ya gözaltına alınmakta ya da müdahale edilmektedir. İktidardakiler şunu bilmeli ki; darbenin panzehiri yasaklar değil temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesidir. Yine iktidar bilmeli ki, Konfederasyonumuz KESK ve sendikamız Eğitim-Sen bu yasakçı/baskıcı anlayışlara karşı mücadelesini dün olduğu gibi bugünde sürdürecektir” ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol