Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hakem Kadir Şeker Hatayspor'un Penaltısını Kaçırdı!

Yayınlanma Tarihi : 26.09.2023 21:31 Bu haber 254 defa okundu

Atakaş Hatayspor-Trabzonspor maçında hakem Kadir Şeker'in ev sahibinin penaltı kararı beklediği pozisyonda elle oynamaya hükmetmesi yanlıştı. Hatayspor'un 2. golündeki kararıysa doğruydu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hakem Kadir Şeker Hatayspor'un Penaltısını Kaçırdı!

VAR'DAKİ TOKAT MONİTORA ÇAĞIRDI

Hatayspor’un yoğun baskısının devam ettiği maçın son bölümünde,Hakem Burak Şeker, Hatayspor lehine bir penaltı verdi. Ancak VAR’da görev yapan Serkan Tokat, Şeker’i monitöre davet edip verilen penaltı öncesinde bir ele çarpma olduğunu ve hakemin bunu yorumlamasını tavsiye etti. 

ELLE OYNAMA KARARI VERMESİ YANLIŞTI

Maçın hakemi, Hataysporlu oyuncunun çok yakın mesafede vurduğu topun rakipten gelip kendi eline çarpmasını el olarak değerlendirerek Hatayspor lehine verdiği penaltıyı iptal etti. Oysa kurala göre yalnızca eğer top bir oyuncunun elinden kaleye doğrudan girerse elin pozisyonuna bakılmaksızın gol iptal ediliyor.

İKİNCİ GOLÜ İPTAL ETMEMESİ DOĞRUYDU

Burak Şeker hatalı bir kararla ele çarpma nedeniyle haklı bir penaltıyı iptal etti. Ancak aynı Burak Şeker, Hatayspor’un attığı 2’nci golden önce Hataysporlu bir oyuncunun eline çarpan topu ise çarpma olarak değerlendirip atılan golü geçerli sayarak kurala göre doğru bir karar verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol