Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hak Sahipliğinde Kurada Konut çıkanların Dikkatine! Borçlandırma Da 10 Ağustos Son Gün!

Yayınlanma Tarihi : 28.06.2024 06:06 Bu haber 29 defa okundu

Kahramanmaraş Merkezli depremde etkilenen, 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşların açık borçlandırma işlemleri 12 Haziran 2024 – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hak Sahipliğinde Kurada Konut çıkanların Dikkatine! Borçlandırma Da 10 Ağustos Son Gün!

12 Haziran’da başlayan borçlandırma işlemleri için yapılan duyuruda evi yıkılanlara hak sahipliğinde ve orta hasarlı onarım yardımında faizsiz borçlandırma yapılacağı belirtildi

Borçlandırma senedine imza atmayan hak sahibine konut teslim edilmeyecek. 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı Kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecek.

ihale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya Evini Yapana Yardım yöntemine göre konut yapılacaklara konut kredisi açılarak, kredisi 20 yıl vadeli ve faizsizdir.

Orta hasarlı konutları için onarım yardımı yapılacakların kredisi 10 yıl olup, vadeli ve faizsizdir.

Yeni işyeri yapılacaklar için kredisi yıllık % 4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre borçlandırılacaktır.

Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecektir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol