Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Haftada Bir Günlük Resmi Tatil Zorunluluğu

Yayınlanma Tarihi : 09.07.2024 08:11 Bu haber 233 defa okundu

1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle, Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik salonları için haftada bir gün resmi tatil zorunluluğu yürürlüğe girdi. Hatay’da haftada bir günlük resmi tatil için oda ve esnafın beklentilerinin iletildiği valilikten onay bekleniyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Haftada Bir Günlük Resmi Tatil Zorunluluğu

Berberler ve Kuaförler Odası, bakanın tüm valiliklere bilgi verdiğini ve Ticaret İl Müdürlüğü ile valilikten gelecek açıklamayı beklediklerini belirterek “1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile yürürlüğe giren yasa gereği, haftada 1 gün tatil olayımız gerçekleşmiş bulunmaktadır. Bakanımız bütün valiliklere bilgi vermiştir. Bu şekilde biz esnaflarımızın görüşlerini ve fikirlerinin talebi doğrultusunda 3-4 beyan şekilde ticaret il müdürlüğüne ve valiliğe görüşümüzü ilettik. Valimizden ve Ticaret Müdürlüğü’nden o görüşümüzün ve fikirlerimizin sonucunu bekliyoruz. Sonuç gelir gelmez esnaf bilgilendirilecek” denildi.

Valilik onayı sonrasında esnafların yasaya uyması gerektiğini de hatırlatan Oda yönetimi, cezaların ağır olabileceği dile getirilerek “Lütfen gelecek karar doğrultusunda uygulama yapalım çünkü cezalar ağır. Hiçbirinin saçının bir teline zara gelmesini istemiyoruz.  O açıdan dolayı lütfen dikkat etsinler, yasaya uysunlar. Normalde 1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile haftada 1 gün kuaför, berber ve güzellik salonlarının kapatma kararı resmileşti. Şimdi tekrardan gündeme geldi. Biz de bununla ilgili valilik ve Ticaret il Müdürlüğü ile görüşme yaptık. Onlara yazı gönderdik. Odamız nezdinde, aslında kuaförlerimizin hafta sonları Hatay’da yaz sezonları düğünlerden dolayı çok yoğun çalıştıkları için biz sezonluk kapatmak istedik. Yani 6 ay kışın Pazar günleri, Yazın ise Salı günleri olarak talep ettik. Ancak buna valilik karar verecek. Şimdi valilikten gelecek cevabı bekliyoruz. Cevap geldikten sonra da haftada bir gün resmi olarak tüm sektörümüz kapalı olacak. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanma kararının sektörel dinamiklere nasıl yansıyacağı, valilik ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün alacakları kararlarla netlik kazanacak” denildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol