Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Güvenli ve huzurlu bir ülke için evet demeliyiz

Yayınlanma Tarihi : 22.02.2017 00:00 Bu haber 1310 defa okundu

Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ile Ak Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi hakkında bilgiler verdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Güvenli ve huzurlu bir ülke için evet demeliyiz

Büyük Antakya Otelinde gerçekleşen toplantı konuşan Ak Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, 95 mahallede referandumla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Halk oylaması sonucu yeni Türkiye oluşacak. Bu süreç barış huzur içinde geçmesini dilediklerini belirten İlçe Başkanı Alpaslan, “Şuan 95 mahallede çalışmalar yapıyoruz ve evet demenin faydalarını  vatandaşlara anlatıyoruz. Halk oylamasına kısa bir süre kaldı bu sürede seferberlik ilan ettik. Hayır diyen ve evet diyen başımızın üstünde yeri var. Hayır diyenlere neye hayır dediklerini anlatmak boynumuzun borcu. Bu hayırları evete çevirmek en büyük amacımız” dedi.

ATIÇ: YENİ BİR GELECEK İÇİN HALK OYLAMASI ÇOK ÖNEMLİ

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi hakkında bilgi veren Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç’ta konuşmasında, “Güvenli ve huzurlu bir ülke için evet demeliyiz” dedi

Yeni bir gelecek için halk oylaması çok önemli olduğunu ifade eden İl Başkanı Atıç, “Neden evet demek önemli. Anayasa çok farklıdır. Toplumun tüm haklarını kapsam altına alan metindir mevcut anayasa darbe anayasasıdır.

Kısıtlayıcı bir anayasadır. Bunu 35 yıldır değiştirme vaat etti ama gerçekleşmedi. İlk defa bu kadar ciddi bir yol gidildi. Geçmişte bu konuda adim atanlar bu konudan büyük sıkıntı çekti. Halkın onayına sunuldu. İstikrarlı bir ülkeye ihtiyacımız var siyasî  olarak. Bununla istikrara kavuşacağız. Kuvvetler ayrılığı anlayışı  hakim. Hükümet kurmak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak lazım. Siyasi istikrar sağlanacak. hükümet kurma hakkı vatandaşa veriliyor. Bürokrasi ağırlığı ortadan kalkacak. Daha kaliteli ve hızlı hizmet geliyor. Güvenli ve huzurlu bir ülke için evet demeliyiz. Birlik ve uzlaşmayı sağlayan bir Anayasa geliyor. Parti ayrımının önüne geçilecek. Tüm örgütler hayır derken sen neden hayır diyorsun. Onlar ülkenin geleceği olmasın diye hayır derken amaçları belli. Memleketin huzuru ve barışı her şeyden önemli. Evet hayır derken memleketin çıkarı ön planda olmalı” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN HATAY’A GELECEK

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı veya Başbakan Hatay’a gelecek mi sorusuna, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, ”Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Hatay’a gelecek. Bununla ilgili bir çalışma programı var. Ama henüz program belli değil. Belli olur, olmaz açıklayacağız” ifadesinde bulundu.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol