Yerel dergiciliğe çeyrek asırdır yeni bir soluk getiren Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, pandemi nedeniyle Şubat-Mart sayısını birleştirdiği derginin kapak konusunu ülkemizin ve bölgemizin önemli bir konusuna ayırarak, Hatay’da su kıtlığına dikkat çekti.
HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat’la su üzerine yapılan söyleşi bu yönüyle okunmaya değer. Bu arada Hatay’ın bir diğer gündemi olan Vakıf İş Hanı yerinin Kent Meydanı olarak kullanılmasına ilişkin dosya da anlamlı bir çalışma. Dergi bu konuyu da “Kent Kimliği Yaşatanların Zaferidir” olarak yansıtmış.
Bu arada DOĞAKA’nın etkili çalışmasıyla Şehir Ödülleri Türkiye Yarışmasında Yılın İlçesi seçilen Samandağ’ına da yer ayrılarak, gerekçeleri sıralanmış.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:
Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -17-/ Levant Company Temsilcisi ve Konsolosu Abraham Parsons, Dursun Karabiber/ Düşünmeden yaşanmaz, Yahya AKSOY/ Manilerin Dili, Sedef Yeral/ Birlikte Tüketildiğinde Faydaları Artan Gıdalar, Mustafa Solak/ Araştırmanın Getirdikleri: En Önemli Kimlik Vatanseverlik, Süheyl Budak/ Gastronomi ve Gastronomi Tarihinin Üvey Çocuğu, Atıf Gülücü / İki şekerli bir çay
Dergide kitap tanıtım yazılarıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık/ Ufuk Açıcı Denemeler: SANATLA DİRENİŞ, Güler Kalem/ Şairler ölmez, Nuri Erkal/ Osman Şahin.
Dergideki öykülere gelince… Dr. Necdet Özkaya, Teopolis (Tanı’nın Kenti) Antakya’nın 101 Gece Öyküleri, İmparator Flavius Claudius Julianus’un Antakya’daki Günleri (1), Hulusi Atahan/ Ölmemek için; İŞ, AŞ, Av. İbrahim Ersuz/ Ben işin o tarafına bakmıyorum, Müslüm Kabadayı/ Kimin saçı kime?
Şiir bölümünde ise; Sabahattin Yalkın/ Suların sessiz izleri, Hikmet Güzelkokar/ Dilek, adlı şiiri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.