Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Göz göre göre katliam yapılıyor

Yayınlanma Tarihi : 15.07.2016 00:00 Bu haber 683 defa okundu

Kırıkhan Mesire Yerleri yeşilin ve doğanın yani nefesin merkezidir. Çevresine yaydığı oksijeni ile insanlara yaşam alanı sunan mesire yerleri son dönemlerde gerçek ama gizli bir katliamla karşı karşıya kaldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Göz göre göre katliam yapılıyor

Aniden yanmaya başlayan ne idüğü belirsiz ateşlerin kurbanı olan güzelim ağaçlar bir bir yok ediliyor.

Özellikle dikkat edildiğinde ağaçların önceden işaretlendiği ve daha sonra hedeflenen yangının gerçekleştiği çevre halkının dikkatini çekti.

Yanarak yok edilen ağaçların yerine bir süre sonra binaların yapılması olayın suikasttan çok bir anlaşma çerçevesinde gerçekleştiğinde düşündürebilir.

Kim ya da kimler bu ağaçların işaretlenmesi talimatını veriyor?

Kim ya da kimler yakılacak bölgeyi tespit ediyor?

Mesire yerlerini yakan kişilerden çok yaktıran kişilerin önemli olduğu bu olayda, Orman Bölge Müdürlüğü ya da Belediye niçin sessiz kalıyor gibi sorular şimdilik muallâkta.

Kırıkhan’ın en gözde yeri olan Mesire yerlerinin küçük bir kıvılcım ateşi ile yok edilmesine bölge halkı sessiz kalmayacaklarını dikkat çekerken, gerekirse nöbet tutarak bu katliama engel olacaklarını da belirttiler.

Vatandaşlar, rantsal çıkarların doğayı yok etmesine göz yuman yetkililerin Kırıkhan halkını yok sayarak hareket ettikleri iddiasında bulunarak, “Bu nedenle yok edilen her ağacın verilecek bir hesabı olmalıdır. Bu gün nefesimizi çalarak ekmek kazananlar, hem görsel anlamda, hem de sağlık anlamında Kırıkhan’a büyük zararlar vermektedirler.

Yangınların haspel kader çıkmadığı mesire bölgemize, insanca yaşam için, geleceğimiz için, ama en önemlisi doğamıza işlenen cinayeti durdurabilmek için sahip çıkalım” çağrısı yapıldı ve çevrecileri göreve davet ettiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol