Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Görüşmelerde Ilerleme Kaydedildi

Yayınlanma Tarihi : 14.12.2022 20:54 Bu haber 256 defa okundu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde ikamet eden ve Suudi Arabistan’a çalışmaya giden Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik, idamla yargılanıyor. "Uyuşturucu ticareti yapmak"la suçlanan Hataylı işçiler hakkındaki idam kararı eylül ayında ailelerine tebliğ edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Görüşmelerde Ilerleme Kaydedildi

Ancak işçilerin aileleri Hatay milletvekilleri aracılığıyla sorunun çözümü için çabalıyor. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, idam kararı verilen işçiler için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek Meclis’te ortak açıklama yaptılar.

Suudi Arabistan’da idamla yargılan 12 kişinin Türkiye’ye getirilmesini sağladıklarını belirten CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 3 vatandaş için de görüşmeler yapıldığını, durumu takip ettiklerini söyledi.

YAYMAN: ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİYORUZ

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşerek, konuyu tekrar hatırlattıklarını ifade etti. 

İşçilerin akıbeti ile ilgili çok sayıda telefonun geldiğinin altını çizen Yayman, “Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu Suudi yetkililerle görüştü ve ilerleme kaydedildi. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızı idamdan kurtarmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Rabbim bizleri milletimize mahcup etmesin. Konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol