Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Görevliler hakkında yasal işlem yapılmayacak mı

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 1064 defa okundu

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı H. Suat Sadış, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan olaylarla ilgili sorumluları görevden almaya çağırdı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Görevliler hakkında yasal işlem yapılmayacak mı

Sadış, basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Teftiş Kurulu Başkanını, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürünü, 20’ye yakın müfettişi ve 100 civarında okul müdürü ve müdür yardımcısını toplantı var diye İl Milli Eğitim Müdürlüğünde toplamış, gidecekleri yer hakkında bilgi verilmeden, servis araçlarına bindirilerek Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine baskın yapmış, ders esnasında sıkıyönetim zamanlarını aratmayan bir uygulama ile öğrencilerin üstlerini ve kişisel eşyalarını aratmıştır.

Son dönemde öğrenciler arasında cinsel taciz, öğrencilerin öğretmeni darp etmesi, kantin çalışanlarının öğrenci ve öğretmenleri azarlaması ve son olarak iki öğrencinin kavgası sonucu bir öğrencinin ciddi bir biçimde bıçakla yaralanması olaylarının yaşandığı Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tüm öğretmen, öğrenci ve veliler tedirginlik ve korku içinde olup, okul yönetiminin okulu yönetme sorumluluğunu yerine getirmediklerinden rahatsız ve şikâyetçidirler.

Yaklaşık bir yıl önce Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, okul idarecileri ve öğretmenlerle yaptığı toplantıda öğretmenlere hitaben “ En ücra ilçe okullarına kadar gidiyorum ama bu okulu görünce dehşete düştüm, burnumuzun dibindeki sorunu görememişim. Böyle bir okulda görev yapabildiğiniz için teşekkür ederim. Eğer akşam evinize sağ salim gidebiliyorsanız ne mutlu size.” demiştir.

EĞİTİM-İŞ HATAY ŞUBESİ OLARAK SORUYORUZ?

Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki vahim durumu tespit etmenize karşın bir yıllık süre zarfında olaylar bu hale gelene kadar ne gibi önlemler aldınız? Ya da hiçbir önlem almayarak olayların bu duruma gelmesine sadece seyirci mi kaldınız?

4+4+4 (Dert+dert+dert) eğitim sistemiyle dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek isteyen AKP’nin, hiçbir kriter gözetmeden, liyakat sahibi olmayan sadece yandaşlık esası üstünden atadığı kurum ve okul yöneticilerinin, güvenli bir eğitim-öğretim ortamını sağlayamadıkları Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaşanan olaylarla da bir kez daha görülmüştür.

Eğitim sistemimizde örneği ve yasal dayanağı olamayan, top yekûn okul baskını ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet BORAN ve tüm sorumluların görevden alınmasını ve haklarında yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol