Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Getirin projeleri biz yapalım

Yayınlanma Tarihi : 06.05.2016 00:00 Bu haber 856 defa okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ortak akılla, herkesi yönetime katan bir yönetim anlayışı sergilediklerini belirterek “Ne kadar proje getirirseniz getirin Arsuz için biz yapalım” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Getirin projeleri biz yapalım

Arsuz Kent Konseyi, Prof. Dr. İskender Sayek başkanlığında 3. Olağan genel kurul toplantısını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Prof. Dr. İskender Sayek, yıkılan tarihi Arsuz Köprüsü'nün korkuluklarından yapılacak olan bir anıtı Arsuz Köprüsü'nün simgesi olarak Arsuz'a kazandıracakları müjdesini verdi.

Sayek, yapılması düşünülen, hayata geçirilmesini istediği projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Turizm için Arsuz'u tanıtan afişler hazırlanması, yamaç paraşütü ve hava sporlarının turizm altyapısının hazırlanması, sosyal yardımlaşma sandığı kurulması, eski Arsuz evlerinin korunması ve restorasyonu,  Arsuz-İskenderun yolu üzerindeki Pirinçlik mevkiinde bulunan tarihi ‘Hırsız pınarı/Haramiler Çeşmesi’nin yeniden inşası,  caddelerin çiçeklendirilmesi için her ev/parsel/dükkana iki begonvil dağıtma projesi, elektrik direklerine sarkan sardunya çiçekleri ekilmesi, ağaçlandırma ve piknik alanları oluşturma gibi bir çok projeyi hayata geçirmeliyiz”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ortak akılla, herkesi yönetime katan bir yönetim anlayışı sergilediklerini belirtirken, Arsuz Kent Konseyi'nin projelerinin kendi düşüncelerine yakın olduğunu ifade ederek "Kent Konseyimizin iki ana projesini hayata geçirdik. Kent konseyini belediyemizin arka bahçesi olarak görmüyoruz. Kent konseyini kurarken, bu şehrin değerlerinden ve şehir için proje üretecek beyinlerinden oluşması yönünde çaba sarf ettik. Hakikaten baktığınız zaman da bu kentin değerleri burada, beyinleri burada... Onların proje üretmesi ve bu projelerin hayata geçmesi için öneri sunması bizi memnun ediyor. İstediğiniz kadar proje üretin, istediğiniz kadar bize proje sunun. İmkanlarımızı aşmaması halinde hepsini yapmaya hazırız” diye konuştu.

Arsuz'un turistik yerlerini tanıtmak için bir çalışmalarının olduğunu da hatırlatan Başkan Culha “Bu projemizi olmuş bilin. Yamaç paraşütü ile ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Eski Arsuz evlerinin tanıtılması, korunması, restorasyonu ve projelendirilerek turizme kazandırılması gibi ciddi bir çalışmamız var. Bu binalarla ilgili önümüzdeki günlerde Tarihi Kentler Birliği Uzmanlar Kurulu toplantısında bir sunum yapacağız. Talep ettiğiniz projelerin hepsinin tespiti yapılmış ve hayata geçmek üzere sıra beklemektedir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol