Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Genç Sağlık-sen'den Memur Maaş Zam Oranına Tepki

Yayınlanma Tarihi : 13.07.2023 09:14 Bu haber 170 defa okundu

Türkiye genelinde bir yıl içerisinde 41 bin üyeye ulaşan Genç Sağlık-Sen, ülkenin birçok yerinde seslerini duyurup memur maaşı zam oranına tepki gösterdiler. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Genç Sağlık-sen'den Memur Maaş Zam Oranına Tepki

Bunlardan biri de Ankara’da gerçekleşti. Sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Genel Sekreter Furkan Ali Çiftçioğlu, memurların yaşadığı maddi sıkıntıları ve alım gücünün azalmasını dile getirdi. Çiftçioğlu, açıklamasında en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı olan 33 bin 788 lira olması gerektiğini vurgulayarak, mevcut zam oranının bu ihtiyaca yanıt vermediğini belirtti. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasının yeterli olmadığını ifade eden Genel Sekreter Çiftçioğlu; yükselen enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında memurların zor durumda kaldığını dile getirerek taleplerinin en düşük memur maaşının yoksulluk sınırına yani 33 bin 788 TL’ye çıkarılması olduğunu belirtti.

Ayrıca, vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesi, büyükşehirlerde görev yapan memurlara kira yardımı düzenlemesi yapılması ve seyyanen zamın emeklilik maaşlarına da yansıtılması gerektiğini vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol