Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Gelirimizi eğitime ayırmaktayız

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2017 00:00 Bu haber 1150 defa okundu

Türkiye Yardımseverler Derneği Antakya Şubesi’nce dayanışma  yemeği düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Gelirimizi eğitime ayırmaktayız

Ata Dervişan Turistik Tesisleri Apart&Restaurantta gerçekleşen yemekte konuşma yapan Türkiye Yardımseverler Derneği Antakya Şube Başkanı F. Gülsev Ömeroğlu, Türkiye Yardımseverler Derneği, 19 Şubat 1928’de Ulu Önder Atamız’ın Ankara’da kurmuş olduğu ilk derneklerden biri olduğunu söyledi.

1928 yılından bu yana binlerce kadına, engelliye yaşlıya ve gençlere, çocuklara destek sağlamakta olduğunu hatırlatan Başkan Ömeroğlu, “Bu yıl Derneğimizin kuruluşunun 89. Yılını hep birlikte “Birlik ve beraberlik mesajımızla birlikte kutlayacağız” dedi.

DERNEĞİMİZ ANTAKYA’DA 1966 YILINDA KURULMUŞTUR

Genel Merkezim Ankara’dadır. 145 şubemizle Atamız’ın izinde hiç ayrılmadan laik, demokratik Türk Kadınları olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmakta olduklarını belirten Ömeroğlu, “Derneğimiz Antakya’da 1966 yılında kurulmuştur. Eğitimin bir milletin kalkınmasında, en önemli bir yer tutmaktadır. Bunun için gelirimizin büyük bir bölümünü eğitime ayırmaktayız.

Her yıl yükseköğrenim gören Antakyalı 50-60 gencimize karşılıksız burs vermekteyiz. Ayrıca ilk ve orta öğretim gören öğrencilerimize de yardımlarımızı yapmaktayız.

Gelirimizi siz kıymetli üyelerimizin aidat ve bağışlarından, yapmış olduğumuz faaliyetlerimizden, duyarlı, hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağışlarından sağlamaktayız.

Ülkemizin bu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Daimi birlik ve beraberlik içinde olmayız.

Bunun bilincinde “dayanışma yemeğimize katılarak yapmış olduğumuz yardımlarınızdan dolayı şahsım ve yönetim adıma teşekkür ediyorum” dedi.

Nezih ortamda gerçekleşen yemekte dernek üyeleri bol bol sohbet imkanı buldular.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol