Hatay Mahalli Haber
MENÜ

GELECEĞİMİZ AYDINLIK

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 949 defa okundu

Hatay Valiliğince yaptırılan Şehit Mehmet Şenol Çitçi İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
GELECEĞİMİZ AYDINLIK

Açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Antakya İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Murat Ali Nalbat’ın kuran tilaveti okundu. Daha sonrası ise Antakya Belediyesi Mehteran Bölüğü mini bir gösteride bulundu

KARAHAN: HATAY’IMIZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Açılışta konuşma yapan Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, “Açılışına gerçekleştireceğimiz okul binamız 4,335 metrekare arsa üzerine, taban alanı 1.334 toplam inşaat 7.107 metrekare olarak Toki tarafından ihalesi yapılmış ve inşa edildi. Binamız bodrum-zemin artı 3 kat olup içerisinde çok amaçlı salon, müzik odası, resim odası, 2 adet Fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, mini spor salonu ve idare odalarından oluşmaktadır” dedi.

Okulunun yapımına başlanmasından büyük güçler yaşadığını hatırlatan Müdür Karahan, “Göreve başladığımızda okulun ihalesi Toki tarafından yapılalı uzun süre olmasına rağmen arasının işgal atında olması nedeniyle müteahhit inşaata başlayamıyordu. Artık ihale iptal edilecekti. Vali beyin talimatlarıyla Antakya Kaymakamımız ve Antakya Belediye Başkanımız işgalcileri ikna ederek arasının boşalmasını sağladılar ve bu önemi yatırım Hatay’a kalmış oldu” dedi.

Antakya İlçe Kaymakamı Eflatun Tortop ta, Şehit Mehmet Şenol Çifçi İmam Hatip Ortaokulu’nun önce İlçemize, Hatay’ımıza ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

TOPACA: SADECE BİNA DEĞİL EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Son olarak kürsüye gelen Hatay Valisi Ercan Topaca da yaptığı konuşmada, “Sadece binalar yapmıyoruz. Öğretmenlerin eğitimine de önem veriyoruz. Bunlarla bizde geleceğe güvenle bakıyoruz. Geleceğimiz aydınlıktır” dedi.

Vali Topaca konuşmasında şu görüşlere yer verdi, “Mehmet Şenol Çiftçi Ortaokulunun ilimize, vatanımıza hayırlı olmasını, buradan yetişecek evlatlarımızın hayırlı vazifeler almasını diliyorum. Eğitim yatırımları bir milletin geleceğine olan yatırımlardır. Eğitimi güçlü olan milletler daha uzun ömürlü olurlar. Bu sebeple devletimiz eğitime önem vermiştir. Eğitim sağlıklı yürümüyorsa o devletin muassır medeniyet seviyesine yetişemez. Üretimi yapacak insan iyi eğitilmemişse, aynı şekilde üretimi sağlıklı ve düzenli şekilde yapamayacaktır. Tüm milletler çocuklarını yetiştirmektedir. Bizim ülkemizde de son dönemde eğitim alanında inanılmaz bir değişim yaşanıyor. Sadece binalar yapmıyoruz. Öğretmenlerin eğitimine de önem veriyoruz. Bunlarla bizde geleceğe güvenle bakıyoruz. Geleceğimiz aydınlıktır. Bugünkü güçle adımlarımızı güçlü şekilde atıyoruz. Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesine hızla yükseliyoruz. Umuyorum bu okulda eğitim alacak çocuklarımız ile vatanımızın refahı yükselecektir. Eğitimin yatırımı bitmez. Hatay’da 2015 yılında başladığımız 56 okul inşaatı devam ediyor. 320 dersliği Antakya’dadır. 2016-2017 dönemine yetişecektir.“

Konuşmalarının ardından okulun açılışı kurdelesi Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından kesildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol