Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ĞAYN HAYAT BULUYOR

Yayınlanma Tarihi : 28.07.2016 00:00 Bu haber 776 defa okundu

Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi, Hayırsever işadamı Ayhan Duman, Ayhan Kara Vakfı, hayırseverlerin katkılarıyla mağaracık mahallesinde tarihi Ğayn suyu açılıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
ĞAYN HAYAT BULUYOR

Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Kamacı konuyla ilgili açıklamasında, “Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarihi Ğayn Suyunun eski haline dönüştürülmesiyle ilgili Belediye imkânlarının seferber edilmesinin talimatlarını Fen işleri Müdürlüğüne ve ilgili birimlere vermiştir. Samandağ Belediyesi Fen işleri müdürlüğümüz ilgili idare döneminde yol sınırlarının içinde kalacak şekilde yapılmış olan ihate duvarını yıkıp ğayn suyu için yapılacak çalışamaya yönelik alt temel çalışmasını gerçekleştirmiştir. Bu çalışma çerçevesinde Asfalt yol yapımı ve yol çalışmaları belediyemiz tarafından yapılacaktır“ dedi.

MAGARACIK'TA TARİHİ ĞAYN SUYU AÇILIYOR

Eğitimci Eser Paşa konu hakkında şu ifadelerde bulundu:”Mağaracık beldemizin merkezinde (ğayn)olarak bilinen büyük bir su kaynağı( memba )vardı. Ğayn suyu Mağaracık beldemizin ortasından geçen ve adeta Mağaracık’ın simgesi idi.Geçmişte koca ağaçlar arasından okulun ve kahvelerin önünden denize kadar aktığı söylenir. Zaman içinde çeşitli çalışmalar(su havuzu gibi) yapıldı. Su kaynağı olarak bilinen (Gayn)tarihe karıştı. Mağaracık beldesinin merkezi (gayn) civarında kurulmuştur. ''Ğayn Suyu''nun eski haline dönüştürülmesi için imza kampanyası düzenlemiş başta Mağaracık halkı olmak üzere büyük destek görmüştü ama sonuç alınamadı. Magaracik'ta Ayhan kara vakfının açılışıyla birlikte gündeme gelen ğayn suyu, değerli insanların katkılarıyla eski haline dönüyor Mağaracık güzelleşiyor emeği gece herkesin yüreğine sağlık.” dedi

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol