Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Galerici de vatandaş da bıktı

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2017 00:00 Bu haber 1044 defa okundu

Antakya’da bulunan oto galericiler, kendilerine bir site yapılmasını istediklerini belirterek, galericilerin bir arada olması gerektiğini ifade ettiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Galerici de vatandaş da bıktı

Oto galericileri sitesinin kurulması ile ilimizde araba piyasasının daha da hareketleneceği kaydediliyor.

Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan galericiler, artık galericilerin belirli bir yerde olması gerektiğini ve bir an önce galericiler sitesinin tamamlanmasını istediklerini söylediler. Galericiler açıklamalarını şöyle sürdürdüler:

“Artık galericeler bir yerde olmalı. Bize verilen sözler hep havada kalıyor. Galericiler sitesinin yapılması daha uzun sürecek gibi görünüyor. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Oto galericilerinin bir arada olması sektörümüzün geliştireceğine de inanıyoruz. Vatandaşlar da araba almak istediği zaman hem fazla seçeneği bir arada görecek hem de bizler daha geniş alanda hizmet vermiş olacağız. Piyasanın hareketlenmesi sektörün gelişmesi için oto galericileri bir araya toplanmasını istiyoruz.”

GALERİCİ DE VATANDAŞ DA ÇÖZÜM İSTİYOR

Bu arada galericiler gibi vatandaşlar da “Galericiler Sitesi ve Açık Oto Pazarı” projesinin hayata geçirilmesini istiyor.

Antakya trafiğinin her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal aldığı günümüzde oto galeri sahiplerinin araçlarını sergilemek için kapladıkları alan sürücüleri isyan ettiriyor. Antakya’da oto galericiler sitesinin olmaması trafik sıkışıklığına neden olurken, galerici esnafları ve vatandaşları sıkıntıya sokuyor.

Seçilmişlerin bu konuda yıllardır bir çalışma yapmamalarına tepki gösteren vatandaşlar, “Antakya’da yüzlerce galerici esnafı var. Bu esnaflar araçlarını sergilemek için kaldırımları ve yolları kullanıyor. Zaten sıkışık olan trafik, tamamen içinden çıkılmaz hal alıyor. Birde galericilerin kaldırımlarda araçlarını sergilemesi, yayaları zor durumda bırakıyor. Birçok il ve ilçede oto galericiler sitesi açılarak trafik sıkışıklığı sorunu çözüldü. Biz de şehrimizde acilen oto galericiler sitesi kurulmasını istiyoruz” dediler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol