Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Fidan Diktiği Yerde Ilk Hasadı Belediye Başkanı Yaptı

Yayınlanma Tarihi : 15.10.2022 11:12 Bu haber 127 defa okundu

Biri Milliyetçi Hareket Partili, diğeri TKP (Türkiye Komünist Partili) iki belediye başkanı. İkisinin de ortak yönü, tarımda üretime katkı, kendi elleriyle hizmeti vatandaşın ayağına götürme.

Paylaş Paylaş Paylaş
Fidan Diktiği Yerde Ilk Hasadı Belediye Başkanı Yaptı

Ovacık Belediye Başkanlığından, Tunceli Belediye Başkanlığına uzanan görev süresince Fatih Mehmet Maçoğlu, yaptığı çalışmalar, tarımda üretime katkısıyla Türkiye’de örnek oldu.

Belen’de de MHP (Milliyetçi Hareket Partili) genç dinamik Belediye Başkanı İbrahim Gül de Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu ile benzer yaklaşımlarla ilçe halkının gönlüne girmeyi başardı.

Hatay’ın Belen ilçesinde yamaçta, yokuş ve dar sokaklı yerleşim yerlerine dokundu Belediye başkanı İbrahim Gül göreve gelir gelmez, hizmeti götürürken, bizzat kendi de çalıştı. Uzun yıllar patika şartlarında evlerine gitmeye çalışan vatandaşlara bulundukları zemine göre betondan merdiven, korkuluklar yaptı, insanların ulaşım kalitesini yükseltti, bu tarz çalışmalarına da devam ediyor. 

Belen Belediyesi tarafından 65 dönüm boş araziye ekimi yapılan ve mahsul vermeye başlayan cevizlerin ilk hasadını da Başkan İbrahim Gül yaptı.

Pandeminin yoğun olduğu 2020 yılında Belediye Meclisinde alınan kararıyla ilçede atıl ve kullanılmayan arazileri verimli hale dönüştürme, katma değer sağlama amacıyla sürdürdüğü çalışmalarının meyvesini almaya başladı.

İlçenin Benlidere Mahallesi kırsalında Belediye 65 dönüm boş atıl araziyi değerlendirerek fidan dikimi yaptı, ikinci senesinde mahsul veren ağaçlardan sezonun ilk ceviz hasadı gerçekleştirildi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yaklaşık üç yıl önce fidanları diktikleri arazide bugün arkadaşlarıyla birlikte hasat yapmaya başladıklarını ifade ederek “Üç yıl önce buralar çalılık şekildeydi, kullanılmıyordu, atıl bir araziydi. Biz üretime katkı vermek adına Belen belediyesinde aldığımız kararlar doğrultusunda, bu tür arazilerimizi üretime katmak istedik. Bunlardan birini de 65 dönüm üzerinde Benlidere mahallemizde ceviz ekerek yerine getiriyoruz. Şu an hasadını yaptığımız cevizler bizim ürünümüz, hasadına başladık. Ben üretime katkı adına bundan sonra da Belen Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstererek, elimizdeki tüm arazileri verimli şekle getireceğiz, inşallah” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol