Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Festivalde Medeniyetler Korosu Ağlattı

Yayınlanma Tarihi : 07.07.2024 07:26 Bu haber 105 defa okundu

5 Temmuz İskenderun Kültür, Sanat Festivalinde sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu depremde yitirilenlerin anısına seslendirdiği ‘Adaletin bu mu dünya ve Uyan Ali’ adlı türküleriyle birçok vatandaşı gözyaşına boğdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Festivalde Medeniyetler Korosu Ağlattı

Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin kutlandığı festival etkinliklerinin ilk gecesi ünü ülke dışına taşan, 6 Şubat depreminde 7 üyesini enkaz altında kaybeden, üyeleri arasında farklı dinden, meslekten insanların yer aldığı Antakya Medeniyetler korosu sahne aldı.Festivalde Medeniyetler Korosu Ağlattı

Medeniyetler Korosunun Şefi Yılmaz Özfırat, “Bize soruyorlar nasıl bir depremdi? Anlatamıyoruz! Dilimiz varmıyor çünkü anlatmaya… Medeniyetler korosu bugüne kadar ABD’de, Avrupa’nın bütün şehirlerinde, dünyanın farklı noktalarında 2 bin 500’den fazla konser verdi ama tam iki dakika içerisinde her şeyimizi kaybettik. Sizler gibi eşimizi dostumuzu, sevildiklerimizi kaybettik. O yüzde bu parçayı ben size armağan ediyorum, ‘Adaletin bu mu? Dünya” dedi. 

Koro, Hatay’da büyük kayıplara neden olan 6 Şubat deprem felaketinde yitirilenlerin anısına seslendirdiği ‘Adaletin bu mu dünya ve Uyan Ali’ adlı iki şarkıyla alanı dolduran çok sayıda vatandaşı gözyaşlarına boğdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol