Hatay Mahalli Haber
MENÜ

EXPO Hatay için seferberlik projesidir

Yayınlanma Tarihi : 17.02.2017 00:00 Bu haber 515 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'ın bütün dinamiklerinin, devlet yetkililerinin, iktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasilerinin EXPO2021'e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
EXPO  Hatay için seferberlik projesidir

Basın mensuplarıyla bir araya gelerek EXPO 2021 ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş "Ekonomik yönden sıkıntılı günler geçiren Hatay için "EXPO" çok iyi bir çıkış yolu olacak. Bu projeye sadece Büyükşehir'in değil; Hatay'ın bütün dinamiklerinin, devlet yetkililerinin, iktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasilerinin EXPO 2021'e sahip çıkması gerekir. "EXPO 2021" Hatay için seferberlik projesidir. Nisan ayında Expo yetkilileri Hatay'a gelip yer bakacak" dedi.

Dünya ciddi bir ilerleme kaydediyor

Expo projesi ile ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş, Expo'ya tüm Hatay'ın sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Küçük ayak oyunlarıyla, dedikodularla işimiz olmaz" diyen Başkan Savaş; "Dünya ciddi bir ilerleme kaydediyor, teknoloji ve kalkınma yönünden adımlar atıyor, hamleler yapıyor. Bizde ise ayak oyunları, dedikodular almış başını gidiyor, bizi de bu ayak oyunlarına çekmek istiyorlar. Bizim "küçük çakıl taşlarıyla işimiz olmaz. Derdi ve sevdası "Hatay" olanlar Hatay için hazırladığımız projelerde bize destek olurlar" dedi.

Teleferik mahkeme sonucunu bekliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doc. Dr. Lütfü Savaş, Teleferik çalışmalarına başlaması mahkeme sonucu beklediğini söyledi.

Gazetecilerin Teleferik ne olduğu sorusunu cevaplayan Başkan Savaş, “Teleferik bitirmemiz için 8 metre karelik bir yer kaldı ve mahkemenin sonucu bekliyoruz. Teleferik sonucu ise Nisan ayında karara bağlanacak. Karar çıkar çıkmaz, çalışmalara başlanacak ve bitirilecek” dedi.

 

 


 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol