Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Esnafa Verilen Cezalar Kaldırılsın Kardeşlik Çarşısı’nda Esnafa Kaçak Elektrik Cezası!

Yayınlanma Tarihi : 19.07.2024 07:36 Bu haber 126 defa okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay'ın Altınözü ilçesinde AFAD tarafından yapılan kardeşlik çarşısında faaliyet gösteren 82 esnafa kesilen kaçak elektrik kullanımı cezalarına tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Esnafa Verilen Cezalar Kaldırılsın Kardeşlik Çarşısı’nda Esnafa Kaçak Elektrik Cezası!

11 bin ile 24 bin lira arasında değişen cezaların haksız olduğunu savunan Çalışkan, esnafın Enerjisa'ya gidip kayıt olmak istediklerinde sistemde adreslerinin görünmediğini belirtti.

DEPREMZEDE ESNAFIMIZA BİR DARBE DE SİZ VURMAYIN!

Meclis kürsüsünden yetkililere seslenen Çalışkan, "Esnafımız zaten depremde büyük mağduriyet yaşadı. Şimdi de haksız yere cezalarla karşı karşıyalar. Enerjisa sisteminde yerleri görünmüyorken nasıl kaçak elektrik kullansınlar? Bu cezanın derhal kaldırılması gerekiyor. Depremzede esnafımıza bir darbe de siz vurmayın! Yetkililerin depremzede esnafımıza sahip çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN'DAN İKİ ÖNEMLİ TALEP

Konuşmasında deprem sonrası yapılan evlere de geçici abonelik verilmesi talebinde bulunan Çalışkan, "Hem Altınözü esnafımıza hem de Antakya merkez konteyner çarşı esnafına destek olunmalı. Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

REZERV ALANI SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çalışkan ayrıca, deprem bölgesindeki bir diğer önemli sorun olan rezerv alanı konusuna da değinerek mağduriyetlerin devam ettiğini ve yetkililerin bu soruna acil çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol