Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Eski Pazar Yerindeki Projeden Emlak Satışları Durduruldu

Yayınlanma Tarihi : 04.01.2023 19:54 Bu haber 235 defa okundu

Dörtyol Belediye Meclisi yeni yılın ilk meclis birleşimini Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleştirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Eski Pazar Yerindeki Projeden Emlak Satışları Durduruldu

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yeni yılın ilçemize, ilimizi ve ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini, mecliste alınacak kararlarında hayırlı olmasını temenni etti.

Başkanlık Makamı ve Meclis üyelerince gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesinde

Belediye’ye ait Sanayi Mahallesinde bulunduğu yerin kira süresinin 10 yıl uzatılması 8 red oyuna rağmen, oy çokluğuyla gündemin 11. Maddesine eklendi. 

2023 yılı ücret ve tarifeleri meclis gündeminin 12. Maddesine oy birliğiyle eklendi. 

Özerli Mahallesi Deniz Sahili dolgu alanın imar planlarına işlenerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirilmesi maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle 13. Gündem maddesine eklendi. 

CHP Gurup Sözcüsü Av. Emre Arık söz alarak Eski Pazar Yeri Migros Karşısındaki 200 ada 7 nolu parselde kat karşılığı projede kamu vicdanını rahatsız eden icra yoluyla satışlar olduğunu bu konuda meclisin ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. 

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin bu konuda daha önce bir basın açıklaması yaptığını, konun haziran ayında gündeme geldiğini, emsal bedelleri uygun bulmadıklarından iki defa revize ettiklerini belirtti ve rızaen satış yapıldığını söyledi. Binaların tamamlanmamış olduğu için gerçek değerlerinin altında satıldığını belirtti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol