Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ersoy: 'her Ay Düzenli Olarak Geleceğim'

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2024 20:19 Bu haber 112 defa okundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antakya Kent Müzesi ve Arkeoloji Müzesi´nin ihale çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ersoy: 'her Ay Düzenli Olarak Geleceğim'

Bakan Ersoy, Hatay gezisisinde, "Restore çalışması başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü´ne bağlı 43 yapının ise ihalesi tamamlandı ve çalışmalara başlandı. 18 yapının proje aşaması başladı, 12´sinin ise ihalesinin hazırlık aşaması bitti. Arkeoloji Müzesi´nin 2025´te açılışını yapmayı hedefliyoruz. Yakında ayrıntılarını paylaşacağız. Her ay düzenli olarak kente geleceğim. Hem ilgili kurumlarla hem sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yapıp süreci hızlıca tamamlayacağız. Antakyalılar bilsin ki bugüne kadar nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da öyle hep sahip çıkacağız. 344 vatandaşımız destek projesine başvurdu. 600´ü geçmesini bekliyoruz. 15 Ocak´a kadar vakit var. Ama gerekirse süreyi de uzatırız. Birkaç yıl içerisinde Antakya´yı Avrupa´nın cazibe merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’da programlar sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “Şehrimizin geleceğine dair önemli projelerini aktaran, süreci yakinen takip ederek destek veren Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol