Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ERDOĞANA HAKARET DAVASINA ERTELEME

Yayınlanma Tarihi : 25.02.2016 00:00 Bu haber 932 defa okundu

Eğitim-Sen Hatay Şube Sekreteri Ayhan Erkal’ın Berkin Elvan’ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davanın son duruşması Hatay Adliyesi’nde görüldü.

Paylaş Paylaş Paylaş
ERDOĞANA HAKARET DAVASINA ERTELEME

Duruşma öncesi Emek ve Demokrasi Güçleri adına bir basın açıklaması yapan KESK dönem sözcüsü Dursun Soydan, “Bu davada Ayhan arkadaşımızın yanındayız. Davanın da sürecin de takipçisi olacağız” dedi.

Davayı takip etmek üzere Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz’da Hatay’a geldi.

SOYDAN: DEMOKRASİNİN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Duruşma öncesi yapılan basın açıklamasında, “Türkiye’de her alanda baskılar devam ediyor. Otoriter devlet yapısı fiili olarak kurumlarıyla ve yasalarıyla mahallelere, sokaklara ve kendini ifade etmek isteyen kişi ve kurumlara yönelik saldırılarını sürdürüyor. Türkiye’de bugün tek adam zihniyetinin baskısı ile devlet büyüklerine ve cumhurbaşkanına hakaretten özellikle günümüze kadar yüzlerce soruşturma açılmıştır. İleri demokrasinin hatta demokrasinin hiçbir zaman olmadığı, yaşanmadığı tekrar kanıtlanmıştır.

İşte bu aşamada burada bulunmamızın sebebi Eğitim Sen Hatay Şube Sekreteri Ayhan Erkal’ın Şube Başkanlığı yaptığı dönemde Berkin Elvan anmasında yaptığı basın açıklamasında Berkin’e adalet istediği için devlet büyüklerine hakaret suçlamasıyla hakkında dava açılmasıdır. Berkin’in ve bütün gezi şehitlerinin katilleri dışarıda gezerken ya da basit cezalarla aklanırlarken daha sıcaklığını koruyan ve yürekleri yakan 10 Ekim Ankara ve Suruç katliamlarının katilleri, gerici zihniyeti sokaklarda dolaşırken geçmişteki faili meçhul cinayetler aydınlatılmayı beklerken, devlet bu katliamları aydınlatmak katilleri yakalamak için samimi bir adım atmamıştır. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak kendini özgürce ifade etmenin temel ve meşru bir hak olduğunu dillendirmeye ve Ayhan Erkal arkadaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

YILMAZ: AYHAN ERKAL’IN YANINDAYIZ

Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz da yaptığı konuşmada, Bizleri baskı altına almaya çalışıyorlar. Geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olma özelliğini kaybetmiştir. Artık eşler cumhurbaşkanına hakaret sebebiyle birbirini dava eder hale gelmiştir. Türkiye artık düşünceyi ifade etmenin suç olduğu ülke haline geldi. Ben buraya Ayhan arkadaşımıza destek olmaya geldim. Bu haklı davasında sonuna kadar da bu haklı davasında yanında olacağım” dedi.

Açıklamaların ardından kısa süren duruşmada çıkan kararda mahkemenin 25 Mayıs tarihine ertelendiği bildirildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol