Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Enkaz Su Kuyularının Yanına Dökülüyor

Yayınlanma Tarihi : 25.04.2023 21:53 Bu haber 398 defa okundu

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı kanserojen maddeler listesinde ASBESTE ‘kesin kanserojen’ tanımlanması ile 1. Gruptan yer verdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Enkaz Su Kuyularının Yanına Dökülüyor

ASBEST, 10-20 senede akciğer kanseri, 25-30 senede akciğer zarı kanserine neden oluyor. Elektrik, kalorifer, ısıtma, soğutma sistemlerinde, hatta duvar boyalarında bile asbest bulunuyor. Buna rağmen enkazın su yatakları yanı sıra yerleşkelere yakın noktalarda dökülmesine devam ediliyor. Buna tepki gösteren isimler arasında yer alan Harita Kadastro Mühendisi Kenan Kantarcı, Serinyol mahallesine dikkat çekti.

Serinyol ‘da Su kuyularının bulunduğu bölgeye dökülen enkazın giderek büyüdüğünü söyleyen Kenan Kantarcı, Bölgede yaşayan insanların ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya bırakıldığını ifade etti.

Kantarcı yaptığı açıklamada, “Serinyol mahallesinde bulunan ve HATSU idaresinin kullandığı 4 adet su kuyusunun ve bu su kuyularını yağmur suyundan besleme amaçlı bulunan su havuzunun 200 m uzağında depremde yıkılan binaların molozları yığılmış durumda. Bu moloz yığının dört tarafında molozun ciddi zarar vereceği unsurlar bulunmaktadır. Moloz yığınının güneyinde Serinyol mahallesi yerleşkesi, batısında ve kuzeyinde depremzedelere kurulan konteyner ve çadır kent ile Serinyol sanayii sitesi doğusunda ise söz konusu su havuzu ve su kuyuları mevcuttur.

Moloz yığının buradaki konumu bulunduğu yerin dört bir tarafına ciddi sağlık zararları vereceği bilinen bir gerçektir. Fırtına anlarında kalkan tozlar çevredeki yaşam alanlarının her tarafını beyaza boyamakta ve solunum güçlüğü yaratmaktadır. Yağan yağmurlarla beraber molozlarda bulunan sağlığa sakıncalı maddelerin süzülerek kuyulara karışacağı ve içme suyu olarak kullanılan bu kuyuların Antakya halkının sağlığı ile oynayacağı kesindir. Koordinasyonda bulunan yetkili arkadaşların bundan haberdar olmadığını düşünerek bu uyarıyı yapma ihtiyacını hissetmiş bulunmaktayım. Bilim ışığında mevcut durumun değerlendirilmesi ve gereken önlemlerin alınması hususunu tüm hemşerilerim adına rica ediyorum” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol