Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Emekliler Muhtaç Duruma Düşürüldü!

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2024 08:59 Bu haber 79 defa okundu

Sosyal güvenlik uzmanı Namık Tan, en düşük aylık olan 10 bin liranın 12 bin liraya çıkarılmasının sorunları çözmeyeceğini vurguladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Emekliler Muhtaç Duruma Düşürüldü!

“Prim gün sayısı, prim kazancının tam karşılığı olmayan en az aylık ödemesiyle sorunların üstü örtülmektedir” diyen Tan, şöyle devam etti:

En az aylık ödemesinde yapılacak sınırlı bir artış, ancak emekliye sus payı olur. Emekliler muhtaç duruma düşürüldü. Emekli bu aylıklarla çarşı pazara ancak ayda bir kez çıkabilir. Başka da çıkamaz. Milyonlarca emekliyi hiçbir şey alamaz duruma getirdiler.

Fazla prim ile fazla gün sayısının bir kıymeti kalmadı. Sosyal güvenlik adeta devre dışı kaldı ve emekliler muhtaç duruma getirildi.

Depremde binalar neden çöktü? Kolonlar kesildiği için çöktü. Emeklilik sisteminin de kolonu aylık bağlama oranıydı. Aylık bağlama oranı yüzde 70’ten yüzde 35’e düşürüldü ve sistem zayıflatıldı. Dolayısıyla emeklilik sistemi de çöktü. Emekli yoksulun da yoksulu oldu.

Kök aylıklar düzeltilmeden ve 2000 sonrası emeklilerin intibakı yapılmadan, hiçbir düzenleme çözüm olmaz. Emekliler, bu durumu hak etmiyor. Gerçekçi çözümler bekliyor.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol