Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Elimizden gelen katkıyı sağlayacağız

Yayınlanma Tarihi : 01.10.2016 00:00 Bu haber 754 defa okundu

Ak Parti Hatay İl Başkanı Atıç, Antakya Köprübaşı esnafıyla kahvaltıda biraya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Elimizden gelen katkıyı sağlayacağız

Antakya Köprübaşı Meydanı Esnafları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köprü-Der) ağırlanan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, esnafın sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu.

GÜNEŞER: YAKLAŞIK BİR AYDIR ONUR KONUKLARIMIZ OLUYOR.

Köprü-Der Başkanı Mete Güneşer, 6 aydır bu etkinliği yaptıklarını belirterek amaçlarının esnaflarla sorunların görüşüldüğü görüş alışverişinde bulunulması olduğunu söyledi.

Güneşer, her cumartesi bir onur konuğu davet ettiklerini ifade ederek, “Bizim mahallemizde 6 aydır başlattığımız her cumartesi esnafların bir araya gelip kaynaştığı birbirlerinin derdini dinleyip sorunlarını anlatıp sorunların çözüm bulabileceği bir kahvaltı ortamı yaratmak istedik. Yaklaşık bir aydır da onur konuklarımız oluyor. Bu hafta Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, bizi kırmayıp geldi. Hem kulak misafiri oldu dertlerimizi dinledi ve çözüm için gerekli yerlere başvurularını yapacaklarını söyledi” dedi.

ATIÇ: ESNAFIMIZIN SAMİMİYET ORTAMINI GELİŞTİRMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ise, Köprü-Der’in esnaf teşkilatları arasında ahilik kültürünün yaşatacaklarını sözlerine ekledi.

Atıç, esnafın sıkıntılarının en aza indirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağının altını çizerek: “Biz her gün farklı noktalardayız. Ama bugün Köprü-der köprübaşında Antakya’nın göbeğinde esnaf arkadaşlarla rutin yaptıkları kahvaltı rganizasyonlarında sembolikte olsa bir araya gelip bir masa etrafında birbirlerine hayırlı işler diledikleri gün boyu veya bütün hafta boyu yaşadıklarını muhabbete döküp birbirleriyle samimi ortam geliştirip bir program tertip ettiklerini söylediler. Ben şahsımda köprü-der’de yönetim kurulunda bulunanlara ve çarşı esnafına teşekkür ediyorum. Bana bahsettikleri bir konuda çok mutlu oldum. Antakya’mızın eskiden o esnafının dayanışması, ahilik kültürü dediğimiz esnafın yakından samimiyet ve yakından teması sanki aile bireyi gibi yakınlaşmasını burada yaşatmak istediklerini söylediler. Özellikle Antakya’nın merkezinde esnafın bunu birbirine yansıtarak tüm Hatay’ımıza inşallah bu esnaf kültürünün, esnaf yakınlaşmasının sergileneceğini, örnek olabileceğini bir katkı sağlamak istediklerini söylediler. Buna çok mutlu oldum. İnanılmaz haz aldım. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem esnafımızın bu samimiyet ortamını geliştirmesine bizde elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Hem de esnafımızın sorun ve sıkıntıları varsa inşallah onu en az indirmeye çalışacağız” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol