Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Eğitim İş genel başkanı Hatayda

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2016 00:00 Bu haber 668 defa okundu

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Eğitim İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağanüstü genel kuruldan sonra ilk ziyaretlerini Hatay 'a gerçekleştirerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Eğitim İş genel başkanı Hatayda

SADIŞ: ATATÜRK’ÜN ÖĞRETMENLERİ OLARAK ÇALIŞACAĞIZ

Genel Başkan ve Genel Özlük Hukuk Sekreterini Hatay 1 Nolu Şubede ağırlayan Şube Yönetim Kurulu ve üyeler adına konuşan Şube Başkanı H. Suat Sadış "İş güvencemizin elimizden alınmaya çalışıldığı zor günlerden geçiyoruz. Genel Başkanımızın ilk ziyaretini bize gerçekleştirmesi bizleri çok mutlu etti, kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. Toplantıda konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık "Öncelikle sözlerime bugün Hakkari Şemdinli'de meydana gelen terör saldırısını lanetleyerek başlamak istiyorum. Terör nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Bu anlamda şehitlerimize rahmet yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. 15 Temmuzu önceden planlanmış bir süreç olarak değerlendiriyorum.  Bu süreçte açığa alınan arkadaşlarımıza yöneltilen suçlamaları kabul etmiyoruz. Fetö’nün kendi adamları uzantıları yönlendiricileri halen işbaşında iken açığa alınanlar çalışanlar ve emekçilerdir. Fetö ve benzeri cemaatler yıllarca okulları, velileri, köyleri, mahalleleri örgütlediler. Bizlerde halka inmeli ve anlatmalıyız. Öğretmenlik sadece sınıfta ders anlatmak değil aynı zamanda halka önderlik yapmaktır.  Bizler Atatürk'ün öğretmenleri olarak işimiz zor olsa da bunun için çalışmaya devam edeceğiz " dedi.

BALMUK: ARKADAŞLARIMIZ İŞİNE KAVUŞACAK

Açığa amalarla ilgili bilgi veren Eğitim İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk ise özellikle İskenderun’da katılmadıkları bir eylem yüzünden açığa alınan ve tüm yetkililerin kabul ettiği, yanlışlık olmuş dediği 34 üyemiz için her türlü girişimde bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz. En kısa sürede Milli Eğitim Bakanı ile bu 34 arkadaşımız ve az sayıdaki diğer açığa alınan arkadaşlarımız için tekrar görüşerek bizim örgütümüzden, Eğitim iş' den Fetöcü çıkmaz diyeceğiz. Arkadaşlarımızın en kısa sürede görevlerine iade edileceğine ve sınıflarına öğrencilerine kavuşacağına eminiz" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol