Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Eğitim emekçileri yalnız değildir

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2016 00:00 Bu haber 705 defa okundu

Samandağ CHP İlçe Örgütü açığa alınan eğitim emekçisi öğretmenlerin görevlerine geri dönmeleri ile ilgili destek verdi. Samandağ Altıok sokak’ta bulunan CHP ilçe örgütü binasının önünde başlayan yürüyüş, Ortaokul caddesinde İnönü Caddesine doğru devam etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Eğitim emekçileri yalnız değildir

Abdullah Cömert alanında Samandağ CHP İlçe örgütü ve Samandağ Eğitimsen bir araya geldiler. CHP Samandağ İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim Aydoğan, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, CHP Samandağ Kadın Kolları, CHP Samandağ Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyeleri, CHP İl, ilçe yöneticileri “eğitim emekçileri yalnız değildir” ve çeşitli sloganlarla Eğitim emekçilerine destek oldular. Samandağ Eğitimsen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, “Samandağ CHP İlçe örgütüne ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek ilk konuşmayı başkan Nehir’e verdi.

Basın açıklamasına katılan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir bir konuşma yaparak Samandağ eğitimsen şubesinin eylemine destek verdiğini belirtti.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Abdullah Cömert alanında yaptığı açıklamada, “Haksız, hukuksuz bir uygulama ile karşı karşıyayız. Askeri vesayet derlerdi, bizler bütün baskının askerlerden geldiğini sanırdık.  Görüyorum ki gücü eline geçiren aynı şekilde otoriterleşiyor. Hukuksuz ve baskıcı uygulamaları hayata geçiriyor. Darbeleri, hukuksuzluğu, baskıyı, otoriterleşmeyi, önlemenin yolu bu değildir. İlçemizde yaklaşık 250, genelde de 14 bin kamu personeli açığa alınmıştır. Partimiz CHP en tabandan en tepeye kadar bunun yanlış olduğunu, hükümetin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini düşünmektedir. Biz de CHP’nin kurumları ve taşra örgütleri olarak bu hukuksuz uygulamanın karşısındayız. Suçu sabit olmayan bir kimsenin açığa alınması ne vicdanidir ne de insanidir.

Bu günlere gelebilmek, öğretmen olabilmek için sizler ve aileleriniz ne badireler atlattınız.

Önce üniversite giriş sorularını çaldılar, üstesinden geldiniz, KPSS sorularını çaldılar, yine üstesinden geldiniz.  Şimdi ise sizi öğretmenlikten böyle koparmaya çalışıyorlar, yine üstesinden geleceksiniz, hep beraber geleceğiz.

Abdullah Cömert alanında devam eden eylemde Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan bir konuşma yaparak Samandağ Eğitim-Sen Şubesinin eylemine destek olduğunu belirtti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol