Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Edebiyatçıların dayanışması

Yayınlanma Tarihi : 03.02.2017 00:00 Bu haber 921 defa okundu

Çankaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince organize edilen; Siir-Öykü-Roman Söyleşi ve Müzik Dinleti etkinliğine Edebiyatçılar Derneğince katkı verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Edebiyatçıların dayanışması

DASYAD binasında gerçekleştirilen etkinlikte, Çankaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Çankaya, turizm ve seyahat acentesini kısa bir tanıtımdan sonra tüm misafirleri sevgiyle kucakladığını ifade etti ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Moderetörlüğünü Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafle’nin yaptığı etkinliğe; Yazar Murad Demirkol, Muhsin Boz, Mahmut Çetin Zorba, Seval Beyazgül ve müzisyen Süleyman Küçükrecep katıldı.

Nebih Nafile; Böylesi etkinlikler çok olsun istiyoruz. Edebiyatçılar Derneğince bize ulaşan her derneğe ve kişilere katkı sunmaya hazırız. Yerelden ve ulusaldan yazar-şair ve sanatçı dostlarımızla gerçekleştirilecek her etkinlikte, özellikle genç yüreklere sevgi tohumları ekme amacındayız. Böylelikle yarınlarımızın büyükleri olacak gençlerimiz daha vicdanlı, sevgi dolu yüreklerle işlerini yapacaklardır. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var. Bazen bir söz insan hayatının değişmesine yeterlidir. Bu anlamda paylaşılan her sözün bir önemi vardır. Kendi adıma bir şey söylemek istiyorum. Yazdıklarımla, Nazım Hikmet, Ümit Yaşar Oğuzcan, Ahmed Arif olamam fakat şunu biliyorum ki yazdığımız her anlamlı bir cümlenin mutlak bir şekilde ulaşacağı farklı okuru vardır” dedi.

Nafile’nin açılış konuşmasının ardından söz alan Murad Demirkol, özgür bireyler yaratmadan, özgür toplumlara ulaşamayacağımızı ifade ederek, kültürel çeşitliliğin önemine vurgu yaptı. Sınırlarımızda yaşanan savaşların yarattığı travmaya ve ülkemizde yaşanan sorunlara değinen Demirkol, çocuk işçilerin sömürülmesi ve çocuk gelinler sorununa da değinerek konuşmasını Paul Eluard’ın şiiriyle sonlandırdı.

Demirkol’un ardından türküleriyle katılımcıların gönüllerine seslenen Süleyman Küçükrecep, bireyler arasında ki dayanışmanın önemini vurguladıktan sonra, Fransız devriminin önemli fikir adamlarından, yazar filozof Voltaire’yi anarak, tanınmış yazarların yanı sıra kültürümüzün yarattığı yerel yazarların da okunması gerektiğini, buna ayrıca önem verilmesini gereğini vurguladı.     

Katılımcılardan Şair Seval Beyazgül, yazmanın belirli bir olgunluk ve bilgi düzeyine ihtiyaç duyduğunu, yazarların da bilgi birikimine sahip olması gerektiğini ifade ederek, kendi çalışmasında yer alan şiirlerden birkaç örnekle katılımcılarla seslendi… 

Şair Mahmut Çetin Zorba, şiir ve şiirin etkilendiği faktörlerden söz ederek, kadınların şiire olan katkısını kendine ait bir şiiri seslendirerek ilişkilendirdi. Bu tür etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini ifade eden Çetin Zorba, şiirin olgunlaşma evresini, seslendirdiği şiirlerle tanımladı.

Öykü ve deneme yazarı Muhsin Boz, anılarıyla süslediği konuşmasında, mikro öykücülükten söz ederek ve bu öykü türlerinden güzel örneklerle katılımcılara seslendi. Öykülerin gerçek yaşanmışlıklar barındırdığını ifade eden Boz, çevremizde yaşanan her ayrıntının öykülerimizi farklı bir cümleye beslediğini belirtti.  

Etkinlik sonunda katılımcılara plaket verilerek kitap imzaya geçildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol