Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Edebiyatçılar Derneğinden anlamlı ziyaret

Yayınlanma Tarihi : 18.01.2017 00:00 Bu haber 890 defa okundu

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Şair-ozan Nebih Nafile ve edebiyata gönül veren bir grup yazar, şair, sanat ve edebiyat gönüllüsü bir araya gelerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Edebiyatçılar Derneğinden anlamlı ziyaret

"Hatay'da Edebiyat ve Sanat” temasıyla gerçekleşen ziyarete; Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile, Mustafa Mekal Üniversitesi kurucularından Ömer Bayraktar, eski parlamenter Zeki Özkaya, araştırmacı yazar Mehmet Tekin, Ressam ve Kaligraf Sanatçısı Atıf Soğuksu, yazar ve şairler Mahmut Çetin Zorba, Süheyla Deniz Turunç, Dr. Muhsin Boz, Bedrettin Çekmecelioğlu, Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Süleyman Nayman, eğitimci Zülfü Aküzüm, Ahmet Güner, eşi Usulet Güner, Mahir Akdeniz ve  Kitap Okuma Projesi çalışmasından Sude Taşdöner katıldı.

ÖZKAYA: GÖREVİNİZ KOLAY DEĞİL

Ziyaretin açış konuşmasını yapan eski parlamenter Zeki Özkaya, “Siz Güzelliğinizle, çalışmalarınızla Hatay ilini temsil etmekle müthiş bir güzellik formasyonunu ortaya koyuyorsunuz. Güzellik aşkı uyandırır, güzellik sevgiyi uyandırır. Sizin ziyaretine gelen bu değerli arkadaşlar birer temsil gücü sahibidirler. Sınırdan sınıra, ilçeden ilçeye koşturuyorsunuz. Sizi izlemek birer zevktir. Sizin gözünüzde tek bir şey var: HATAY. Göreviniz kolay değil, Antakya, inanç turizmi bakımından dünyada eşi yoktur.  Biz buraya size yardımcı olmaya geldik. Sivil toplum kurumlarının amacı güzelliği çoğaltmak. Avrupa’yı Avrupa yapan sivil toplum kurumlarıdır. Resmi sektör çalışır sivil toplum kurumları onu tamamlar. Antakya çok büyüyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.  

NAFİLE: HER FIRSATTA SEVGİYİ DAHA ÇOK PAYLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi şair Nebih Nafile; “Yurdumuzun her köşesi çok güzel. Fakat Antakya biraz daha geride kalmış görünüyor. Sizin çalışmalarınızla istiyoruz ki çok daha yaşanılabilir bir Hatay olmasını temenni ediyoruz” dedi..

Türkiye Edebiyatçılar Derneği genel merkezi Ankara’da olan ulusal çapta bir yazar örgütü olduğunu belirten Nafile, “Herhangi bir siyasal oluşuma dayanmayan, kendi üyelerinden güç alan; sivil, demokratik, laik ve bağımsız bir örgüttür. Bir yılı aşkın bir süredir “Yaşayan Değerler Ziyareti” projemizi başarıyla sürdürmekteyiz. Etkinliklerimizi her alanda çokça yapıyoruz. Her etkinlikte birkaç gencimizi sanat ve edebiyata çekebilirsek ne mutlu bize. 2017 yılını sevgi yılı olarak ilan ettik. Her fırsatta sevgiyi daha çok paylaşmaya çalışıyoruz. “Yolu sevgiden geçenler mutlaka bir yerlerde buluşurlar.” Değerli başkanımız, kent adına sizden birkaç isteyim var. Hatay’da Kitap Fuarı yok, yapılmıyor. Defalarca katıldığım Bartın Kitap Fuarı Belediye olanaklarıyla yapılmaktadır. Uluslararası Tüyap Kitap Fuarları. Sizler bir başlangıç yapabilirsiniz. Tüyap Kitap Fuarı yöneticisi çınarımız Deniz Kavukçuoğlu ile iletişim kurulabilir. Geleneksel hale getirilmesi konusunda her türlü yardımcı olmaya hazırım. Rahmetli yazar Burhan Günel Ağabeyimin “Sonsuz Aşkım Hatay” kitabını belediye kültür yayınlarından çıkartacağınız için size teşekkür ediyorum. Böylelikle sizin de desteğinizle bu yıl 5. Burhan Günel Anma, Kültür-Sanat etkinliğini yapabiliriz. Bizlere zaman ayırdığınız için Türkiye Edebiyatçılar Derneği yönetimi ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

BAYRAKTAR: MİLLİ BİRLİK VE RUHUNU YAYMAK İSTİYORUZ

2015’te Yarsek Konseyi’nin “Örnek Kıdemli Bilge Vatandaş” ödüllü, Antakya’nın en eski Eczacılarından Ömer Bayraktar; “Değerli başkanım, sizinle bir arada olmak ayrı bir zenginlik. Bizim bu toplantılarımız birçok yerlerde sivil toplum örgütü olarak milli birlik ve dayanışma toplantısı şeklinde oluyor.  Özellikle bugünlerde bu çok önemli. Hepimiz aynı bayrak altında, aynı vatan toprak içinde milli birlik ve ruhunu yaymak istiyoruz. Bir mum da olsa ışık yakmak istiyoruz. Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizimle, zaman içerisinde belki birçok şey yapacaksınız. Çeşitli projeleri bir arada istişare ederek yaptınız. Şimdi stadyum var, inşallah güzel bir meydan olur, yeşil alan olur” dedi.  

Aküzüm: BEN HAYALLERİMİN PEŞİNDE KOŞAN BİR İNSANIM

Eğitimci Zülfü Aküzüm; “Sizin sıkı bir takipçinizim. On altı kardeşiz, dört kardeşim yazar, diğerleri de müzik, sanatla uğraşırlar. Ben hayallerimin peşinde koşan bir insanım. İçimdeki o çocuk sevgisi bitmiyor. Voleybolda derece yaptık, badminton düşünüyorum. Küçük bir talebim var. Okulumuzun fiziki kapasitesini biliyorsunuz, bahçeye sadece asfalt yapılması konusunda yardımınızı talep ediyorum” dedi.

SAVAŞ: BUGÜN BENİM KİTAP GÜNÜM

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş; “Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nebih Nafile ve değerli üyeleri hoş geldiniz. Bugün benim kitap günüm. Bugün zenginim vallahi. Bunlar bize baki kalacak. Belki de torunlara kalacak. Bir anekdotta şöyle bahsedilir; “Aya bakınca Tanrı’nın güzelliğini hissedersin. Güneşe bakınca Tanrı’nın gücünü hissedersin. İnsana bakınca onun zenginliğini hissedersin.” Kitap hediyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sizleri can kulağı ile dinledim. Kentimizi daha çok güzelleştirmek için çalışmalarımız sürüyor. “Kitap Okuma Projesini” dosya şeklinde bana sunan gençlerimiz Sude Taşdöner’i ve Mahir Akdeniz’i kutluyorum. Aferin, böylesi gençlerimiz çok olsun. Nebih Hocam, sizi sanatçı ve eğitimci yönünüzle daha çok tanıyordum. Dört şiir kitabınız ve çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Bu yıl Hatay’lı yazar Burhan Günel Anma Günü için katkılarımız olacak. Umarım her daim güzellikler çok olur” dedi.

Ziyaret, sanat ve edebiyata gönül verenlerin toplu halde fotoğraf çekilmesi ile son buldu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol