Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Eczanelerde Ilaç Kuyruğu

Yayınlanma Tarihi : 16.01.2023 20:22 Bu haber 172 defa okundu

İskenderun Payas Dörtyol Erzin ilçesinde nöbetçi eczanelerde yaşanan kuyrukların çocuklar ile yetişkinlerde artan grip vakaları ve bulunamayan ilaçlardan kaynaklandığı bildirildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Eczanelerde Ilaç Kuyruğu

Vatandaşlar, çocuk ilaçları (parasetamol, ibufren içeren bazı ilaçlar, grip ilaçları, öksürük şurupları vs.) başta olmak üzere bine yakın ilacın temininde sıkıntıların yaşandığını belirttiler.

Vatandaşlar, hastanelerin acillerinde de hasta yoğunlukları yaşandığını belirterek, “Enfeksiyon vakalarının çok artmasına paralel, ilaç sıkıntısı da büyüdü. Çocuklar ve büyüklerde grip salgını çok fazla. Ancak eczaneler özelinde bizim ayrı bir sorunumuz var. Aylardır piyasadaki ilaç bulunamaması sorunu eczanelerin, eczacıların elini kolunu giderek daha fazla bağlıyor.

Özellikle nöbetlerde bir yandan hasta sayısının fazlalığı diğer yandan ilaçları temin edememenin sıkıntısı nedeniyle eczacı ve vatandaş karşı karşıya geliyor. Eczacılarımız gelen hastalara ilacın neden olmadığını anlatmaya, reçete eden doktorla irtibata geçerek muadiliyle değiştirmeye çalışıyorlar” dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol