Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Duraklar güneş enerjisi ile çalişacak

Yayınlanma Tarihi : 22.06.2016 00:00 Bu haber 950 defa okundu

Merkezi Antakya-Hatay’da bulunan, solar enerji sektöründe başarılı ve yenilikçi ürünler ve projeler geliştiren Delta Enerji firması, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya İlçesi’ndeki 11 otobüs durağında Akilli Durak projesini gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Duraklar güneş enerjisi ile çalişacak

Delta Enerji’nin yenilikçi ürünü olan Akıllı Durak projesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yenilikçi ve yeşil belediyecilik anlayışı ile Antakya ilçesindeki 11 otobüs durağında hayata geçirildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, teklif edilen diğer projeler arasından Delta Eneri’nin Akilli Durak projesini tercih etti.

OTOBÜSLER LED AMPULLERLE AYDINLATILACAK

Akıllı Durak projesi ile; Antakya İlçesi’ndeki 11 otobüs durağında çalışma yapan Delta Enerji, bu otobüs duraklarının Güneş Enerjisi Panelleri ile kendi elektriğini üreteceği, ürettiği enerjiyi depolayacağı sistemleri hayata geçirdi. Bu sistem sayesinde; LED ekran otobüs varış tabelalarının kesintisiz bir şekilde çalışması ve havanın kararmasıyla otobüs duraklarının LED ampüllerle aydınlatılması sağlandı.

11 DURAKTA ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Delta Enerji’nin Akıllı Durak projesi ile; Aalen Alanı Durağı, Akkent Durağı, Atatürk Lisesi Durağı, Eski Otogar Durağı, Köprübaşı Dönüş Durağı, Kapalı Spor Salonu Durağı, Kültür Merkezi Durağı, Habibi Neccar Durağı, TEDAŞ Durağı, Terminal Durağı ve Maksim Durağı artık kendi elektrik enerjisini güneşten üreten, ürettiği enerjiyi depolayan, elektrik kesintilerinden etkilenmeden LED ekranları çalışan ve havanın kararmasıyla LED aydınlatmaları otomatik olarak devreye giren otobüs durakları oldu.

Delta Enerji’nin Akıllı Durak projesi ile; projenin uygulandığı otobüs duraklarında önemli bir enerji tasarrufu sağlanmasına ek olarak, otobüs duraklarının bölgenin önemli bir sorunu olan elektrik kesintilerinden etkilenmemesi sağlanmış oldu ve hava karardıktan sonra durakların LED aydınlatmasının otomatik olarak devreye girmesiyle daha güvenli bir şehir anlayışına katkıda bulunulmuş olundu.

ÇALIŞMA DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK

Ayrıca otobüs duraklarında Güneş Enerjisi Sisteminin kurulmasıyla, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin; temiz enerjiye, enerji verimliliğine, teknolojik gelişmelere verdiği önem ve yenilikçi belediyecilik anlayışı bütün belediyelere örnek oldu.

Delta Group Genel Müdürü Metin Recepoğlu ise Delta Enerji’nin katma değeri yüksek bu önemli projesi hakkında; “Delta Enerji ekibimiz, dinamik ve girişimci bir mühendis kadrosu ile bugüne kadar Delta Enerji’nin vizyonuna uygun şekilde enerji ihtiyacının olduğu küçük-büyük her yere çözümler üretmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Akıllı Durak projemiz de, belediyelerimizin enerji maliyetlerini düşüren ve belediyecilik faaliyetlerine katma değer sağlayan çok önemli bir proje olarak şekillendirilmiştir. Delta Enerji’nin kendi tasarımı mühendisliği ve uygulaması olan Akıllı Durak projesine benzer şekilde yine kendi tasarım ve imalatlarımız olan Solar Cadde ve Park Aydınlatma Sistemlerimiz, Akıllı Bank Projemiz, Solar Şarj İstasyonlarımız ve belediyelere yönelik Güneş Enerjisi Santrallerimiz ile Türkiye’nin bütün yerel yönetimlerine; üstün, yenilikçi ve doğayı koruyan belediyecilik anlayışlarına uygun hizmetler sunuyoruz. Delta Enerji’nin faaliyetleri aynı hızla ve aynı anlayışla devam edecek olup, bu çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Delta Enerji, Güneş Enerjisinin kullanımı ve yaygınlaşması konularında gösterdiği sosyal sorumluluğunun şekillendirdiği iş anlayışına ek olarak; bu ve benzer projelerdeki üstün mühendisliği sayesinde, şimdiye kadar birçok belediyenin; enerji temini, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve elektrik kesintisi çözümleri gibi projelerinde yer almış ve bu konudaki üstün çalışmalarına devam etmektedir.

 

Delta Enerji Kimdir?

            Delta Enerji, 2008 yılında Antakya-HATAY’da kurulmuş, 2010 yılından itibaren yurtdışında Solar Enerji faaliyetleri gerçekleştiren ve 2013 yılında Türkiye’de yasal mevzuatların düzenlenmesi ile Türkiye’de de solar enerji konusundaki faaliyetlerini hızlandırmış bir mühendislik, malzeme tedarik, uygulama ve sistem işletme firmasıdır.

            Bugüne kadar Güneş Enerji Santralleri konusunda yurtdışında ve yurtiçinde birçok başarılı projeye imza atmış olan Delta Enerji ayrıca sosyal sorumluluk bilinci ile, solar enerjinin olabildiğince yaygınlaştırılması amaçlarıyla kendi bünyesinde yenilikçi ürün tasarımları ve üretimleri gerçekleştirmektedir.

            Delta Enerji’nin en çok bilinen yenilikçi ürünü, SOROSİS-6 olarak marka tescili gerçekleştirilmiş, faydalı model başvurusu yapılmış, T.C. Çukurova Üniversitesi tarafından test edilmis ve çeşitli satın alım kolaylıkları sağlanmış olan Tarımsal Sulama Amaçlı Mobil Güneş Enerji Sistemi’dir.

            Ayrıca Delta Enerji; Solar Aydınlatma Sistemleri, Akıllı Durak, Akıllı Bank, Solar Sarj İstasyonu, Solar Sehpa gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla kendi tasarımı ve imalatı ile yoğun çalışmalar yapmakta ve hem yurtiçi hem de yurtdışı talepleri karşılamaktadır.

Adres: Odabasi Mah. Ataturk Bul. No:79/15 Antakya-HATAY

T: 0326 221 74 74  |  F: 0326 216 77 46  |  bilgi@deltaenerji.co  |  www.deltaenerji.co

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol