Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Dr. Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesini Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi : 04.07.2024 07:45 Bu haber 21 defa okundu

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın adını taşıyan İnsani Yardım Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Dr. Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, bir dizi ziyaretler kapsamında geldiği Hatay’da Reyhanlı Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak’ı ziyaret etti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Dr. Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesini Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Yumuşak Al-Rabiah’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra konuşan Al-Rabiah, Türkiye Suudi Arabistan arasındaki güzel kardeşlik ilişkilerinden söz etti. Şu an İçişleri Bakanının Ankara’da olduğunu, bu kapsamda kendisinin de Hatay’a ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye’ye mültecilere kucak açtığı için teşekkür eden Al-Rabiah, “Salman vakfı’nın yaptığı yardımlar normal zor yardımlar. Ama bunları devlet olarak, Valilik ve belediye olarak kolaylaştırdığınız için teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bizlere göstermiş olduğu kolaylıklardan dolayı da teşekkür ederiz. Bakanlık düzeyindeki ziyaretimizin en büyük nedeni aramızdaki ilişkinin ne düzeyde olduğunu göstermektir. Bugün sabah Gaziantep’te bir dizi açılışlar yaptık. Hem Türkiye’deki Suriyeliler ve hem de Suriye tarafından yaşayan Suriyelilerden çocuklar tedavi edilecek ve 2 yıl boyunca inşallah duymayan çocuk kalmayacak” dedi. Dr. Al-Rabiah, Reyhanlı Belediyesini Ziyaret Etti

Gönüllü gelen doktorların özel bir hastanede birtakım ameliyatlar gerçekleştirdiğini anlatan Al-Rabiah “Türkiye olarak yaptığınız çabalar çok, yardımlar ve destekleriniz için tekrar teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Öte yandan, Reyhanlı belediye başkanı Yumuşak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bütün mülteci kardeşlerimize en iyi kapılarını açan dünya liderimiz olarak bende sizin huzurunuzda sonsuz şükranlarımızı sunarız. Ayrıca Suudi Arabistan Kralının da desteği için teşekkür deriz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol