Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DOĞAKA 3 CÜ MALİ DESTEK PROGRAMINI TANITTI

Yayınlanma Tarihi : 23.03.2016 00:00 Bu haber 886 defa okundu

DOĞAKA(Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) 2016 yılı 3. Mali Destek programını düzenlediği programla tanıttı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DOĞAKA 3 CÜ MALİ DESTEK PROGRAMINI TANITTI

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’da düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

ONUR YILDIZ: TOPLAM KAYNAK 5 MİLYON TL’DİR

Toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız yaptı.

Yıldız konuşmasında şu konuların önemini vurguladı, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı kar amacı güden kuruluşlara yönelik olarak 2016 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçi mali destek programı-3 ithalatın bağımlılığının azaltılması ve ihracatın geliştirilmesi mali destek programı ve kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşlara yönelik bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programı-3’ü ilan etmiştir.  2016 yılı bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programı-3’ün temel amacı TR63 bölgesindeki az gelişmiş ilçelerde ekonomik ve sosyal hayatın geliştirilmesine katkı sağlanmasıdır. Program için tahsis edilen toplam kaynak 5 Milyon TL olup proje başına asgari 30 bin asgari 300 Bin TL’dir” dedi.

VALİ TOPACA: HERKESİ PROGRAMDAN FAYDALANMAYA DAVET EDİYORUM

Yıldız’dan sonra konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca ise şunları söyledi, “Program Hatay’a hayırlı olsun. Çok büyük destekler olmamakla birlikte yeni buluşlara vesile olacaktır. Ajanslar bilindiği gibi kamu gibi katı kurallarla yönetiliyor. Sadece özel kuruluşları değil devlet kurumlarını da destekliyor. Stratejik bir konuda normal desteğin çok çok üstünde destekler verilebiliyor. Desteklerden tüm firmaların yararlanmasını istiyoruz. Devletimizin belirlediği 500 Milyar Dolar ihracat hedefine ancak teşviklerle ulaşılabilir. Yalnızca DOĞAKA da değil KOSGEB, TÜBİTAK gibi kurumların da ciddi destekleri söz konusu. Ben tekrardan tüm firmaları ve kurumları uygun projeleriyle beraber bu imkânlardan yararlanmaya davet ediyorum.”

Konuşmaların ardından proje tanıtım filmi izlendi.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol