Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DOĞA PARKI PROJESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yayınlanma Tarihi : 20.06.2016 00:00 Bu haber 715 defa okundu

Hatay’ın Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi sınırlarında yapılacak olan Doğa Parkı Projesi Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısıyla görücüye çıktı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DOĞA PARKI PROJESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Tanıtıma HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra daire başkanları, Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkan ve üyeleri ile birlikte çok sayıda personel katıldı.

DÖNMEZ: PROJE 1 YILDA TAMAMLANACAK

Toplantıda sunumu HBB Park ve Bahçeler Daire Başkanı Mustafa Dönmez yaptı. Dönmez yaptığı sunumda, “Parkın büyüklüğü 120.000 metrekare olacak. Bu büyüklükte park Türkiye’de alanında ilk olacak. 80.000 metrekare yeşil alanı olacak ve tesislerin çatıları da yeşil zeminle kaplanacak. Gizli tesisler olacak. Bu hafta ihaleye çıkması planlanıyor. 40 gün askıda kalacak ve tesislerin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. İçerisinde 3.890 metrekare gezinti ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, adrenalin parkı, biyolojik gölet, otopark, satış birimleri, lokantalar olacak. 19 ağaç türü barındıracak. Toplam 1883 adet ağaç ekilecek” dedi.

SAVAŞ: ALANIN İSMİ YARIŞMAYLA BELİRLENECEK

HBB Başkanı Savaş ise konuyla ilgili açıklamasında, “Alanın ismi yarışmayla belirlenecek Hatay Adalet Sarayı’na 2200 metre mesafede olacak. 20 bin kişinin aynı anda faydalanabileceği tesis Atatürk Parkının 2,5 katı büyüklüğünde olacak. Engelliler için golf araçları olacak” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ’A BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ

Tanıtım toplantısında hazır bulunan Hatay Gönüllüleri Konseyi üyeleri Başkan Savaş’a çiçek vererek Babalar Günü’nü kutladılar. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol