Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DMK’dan önemli bir konser

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 893 defa okundu

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği (DMK), nitelikli müzik dinlemek isteyenler için bu kez de 14 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Hatay Kültür Merkezi’nde piyano, keman ve viyolonsel sanatçılarından oluşan Piano Trio Forte ile viyola sanatçısı Andrea D.Taşar’ın verecekleri konserin hazırlıklarını tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DMK’dan önemli bir konser

ERDURAN: BU KONSERDE MÜZİK VE DOSTLUK ÖNE ÇIKACAK

DMK Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Erduran yaptığı yazılı açıklama şöyle: Geçen yıl Piano Trio Forte’nin Antakya’da verdiği konserde temeli atılan dostluk; Ece Demirci, Sevil Ulucan Weinstein, Rahşan Apay Durdağ ve Andrea D.Taşar’ı  bir araya getirdi. Sanatçılar konser provalarını İstanbul’da yaptılar Programın ilk bölümünde J.Haydn ve C.Debussy’nin eserlerinden örnekler var. İkinci bölümde ise W.A.Mozart’ın doğumunun 260.yılı anısına Quartett sol m.KV 478’i seslendirilecek.

Solo kariyerlerinin dışında Oda Müziği’ne olan düşkünlüklerini hiçbir zaman yitirmemiş üç sanatçıyla  ülkemizde zirveye çıkmış bir Klasik Müzik topluluğu olan Piano Trio Forte, 2010 yılında kurulmuş. Adını bir kelime oyununa dayanan gizli bir espriden alan topluluk, bu adı taşımakla, geniş anlamları ile iki büyük dinamik olan piyano ve forte nüansları arasında geçen müzik serüvenini en kısa şekilde anlatmayı amaçlamış.

14 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’de Hatay Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan konserin biletleri Dernek üyelerinden temin ediliyor.

Ayrıntılı bilgiye 0536 600 61 81 no’lu telefondan ulaşılıyor.

 

                                                   

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol