Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Devleti ele geçirme anlayışı tarihe gömülmelidir

Yayınlanma Tarihi : 01.08.2016 00:00 Bu haber 797 defa okundu

Gümrük Müşaviri-Yazar Mehmet Çardak, 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında, milli iradeye, demokrasiye ve seçilmiş hükümete sahip çıkan Türklere ve Türkiye sevdalılarına seslendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Devleti ele geçirme anlayışı tarihe gömülmelidir

Çardak, yaptığı açıklamada, Türkiye’m! Sana olan sevdamız bitmez! Şanlı ay yıldızlı bayrağımız göklerden inmez! Türk olmaktan gurur duymayan Türk vatandaşı yoktur! Çünkü başka bir Türkiye yoktur. Bu topraklar dışında her yer bizim için cehennemdir. Birlik, beraberlik, kardeşlik, vatan ve bayrak sevgisi dışında çıkar yol yoktur! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

Demokrasi şölenlerini bir partinin toplantısına çevrilmemesi uyarısında bulunan Çardak, şöyle devam etti:

“Demokrasi birlikte olunca yaşanır! Bize düşen görev de demokrasiyi yaşatmaktır. 15 Temmuz darbe girişimi, parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış ama bombalar altında parlamento darbeyi püskürtmüştür. Bütün siyasi partiler darbe girişimine karşı çıkmış, demokrasi konusunda Türkiye’de tartışmasız bir ortak payda oluşmuştur. Her türlü darbeye karşı çıkmak tüm demokratların, demokrasiden yana olanların bu ülkeye namus borcudur. Hep birlikte ve her zaman ne darbe, ne dikta, ‘Yaşasın tam demokrasi’ demeliyiz. Darbe girişimi, halkın direnme hakkını kullanmasıyla ayrı bir anlam kazanmıştır.

Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin ne kadar yaşamsal olduğu bir kere daha kanıtlanmıştır. Bu darbe girişimi anayasada, yasama, yürütme ve yargı olarak her alan güçlerin ayrılığı ilkesinin, demokrasideki denetleme işlevinin güvencesi olduğunu ortaya koymuştur. Balyoz, Ergenekon gibi davalarda mağdur edilen insanların itibarının iadesi bütün siyasal partilerin gündeminde olmak zorundadır. Girişim, devlet yönetiminin liyakate dayanması gerekliliğini ortaya koymuştur. Devletin yapılanmasında, bilgi, birikim ve deneyim gibi ilkeler esas alınmalıdır. Devleti ele geçirme anlayışı tarihe gömülmelidir. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, bu ülkenin güzel insanları, bu ülkenin meydanlarında özgürce gezebilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Bu ülkenin insanları özgürlükçü demokrasiye layıktır. Türkiye darbe hukukundan arınmalıdır.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, halk askeri bir diktatörlükten anti demokratik, olağanüstü otoriter bir rejiminin kucağına düşmek için sokakta değildir.

Türkler; ülkesi, vatanı ve bayrağı için direnişe geçmiştir. Türkler, ülkesini işgale kalkışan hain teröristlere (FETÖ) dersini vermek için direnişe ve demokrasi nöbetine devam etmektedir. Meydanların sahibi tanklar değil, Türk halkıdır. Türkiye’de, tam demokrasiyi gerçekleştirecek olan Türklerin özgür iradesi ve direnme azmidir! Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol