Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Yayınlanma Tarihi : 16.05.2016 00:00 Bu haber 1369 defa okundu

Hatay’ın Defne İlçesi Dursunlu mahallesinde bulunan ve Antakya’nın genelinden görülebilecek bir yerde bulunan mekâna dev Türk bayrağı ve ışıklandırılmış ay yıldız maketinin açılışı dün gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Boyu 12 metre direk uzunluğu ise 16 metre olan bayrak saygı duruu ve İstiklal marşının okunmasıyla yoğun katılımcıların eşliğinde göndere çekildi.

Açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Dursunlu Muhtarı, bayrağın dikilmesinde yoğun emekleri bulunan emekli Tümgeneral Orhan Tiryaki, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ile alanın düzenlemesini yapan işçiler katıldı.

TİRYAKİ: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende konuşan emekli Tümgeneral Orhan Tiryaki, “19 Mayıs haftasında böyle bir organizasyonun düzenlenmesi oldukça anlamlıdır. Bayrak ülkelerin varlığını ve birliğini temsil eder. Bu yüzden önemlidir. Bu bayrağın buraya dikilmesinde emekleri olan herkese teşekkür ediyor, emsallerinin devamını diliyorum” dedi.

YAMAN: ALANIN SEYİR TERASI OLMASINI İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise, “Bayrak töreninin Antakya’nın her yerinden görülebilecek bir alanda yapılmasından son derece mutluyum. Bayrak bizim namusumuzdur. Umuyorum alanın düzenlenmesiyle seyir terası olarak tüm Hatay’lılara hizmet verecek bir alan haline gelir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

MARDİNLİ: BU YÜZDEN MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ise konuşmasında, “Bayrak vatanımızın birliğini, bütünlüğünü simgeler. Rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Bu yüzden milletimiz için önemlidir. Bu bayrak da Hatay için ayrıca önemlidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SAVAŞ: ASIL EMEKÇİLER KOMUTANIMZ VE İŞÇİLERDİR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Bayrağın buraya dikilmesinde 2 yıldır uğraş veren komutanımıza ve bu alanın oluşturulmasında emeği geçen işçilerimizi tebrik ediyorum. Asıl işi onlar yaptılar. Burası Antakya’nın pek çok noktasından görülebildiği için önemlidir. Hatay bağımsız devlet olduğunda bile Anavatana katılma özlemi içinde olmuştur. Bu yüzden bayrağın kıymetini en iyi Hatay’lılar bilir. Bugünkü açılıştan sonra ümit ediyorum bir de İskenderun’da Topboğazı mevkisinde de büyük bir bayrak açacağız. Bu bayrağımızı gençlere emanet ediyorum. Tüm Antakya’ya hayırlı olsun” dedi.

Savaş’ın konuşmasının ardından bayrak başında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrağın göndere çekilmesinin ardından Savaş ve katılımcılar hep beraber tepeden Antakya manzarasını izlediler. Etkinlik katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol