Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Depremzedelere Zorla Boş Senet İmzalatılması Kabul Edilemez!

Yayınlanma Tarihi : 13.10.2024 07:52 Bu haber 65 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Av. Servet Mullaoğlu, “son dönemde, TOKİ’nin depremzedelere evlerini teslim ederken boş senet imzalattığı yönündeki haberler bizleri derinden sarsmıştır. Yaşadıkları felaketin ardından, hayata tutunmaya çalışan depremzedelere böylesi bir uygulamanın reva görülmesi hem insani değerlerimize hem de hukuk devletinin temel ilkelerine aykırıdır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Depremzedelere Zorla Boş Senet İmzalatılması Kabul Edilemez!

Boş senet imzalatmak, toplumda genellikle yasa dışı ve etik dışı faaliyetler yürüten tefecilerin başvurduğu bir yöntem olarak bilinir. Devletin şefkatli eli olması gereken TOKİ’nin, vatandaşına bu şekilde yaklaşması kabul edilemez bir durumdur. Depremzedelere zorla imzalattırılan boş senetler, hukuken batıldır ve geçersizdir. Zira bir kişi, senedi imzalamadığı takdirde hakkı olan konuta erişemeyecekse, bu bir zorlayıcı durum (müzayaka hali) oluşturur. 

Depremzedelerin onuruna saygı gösterilmeli, bu insanlara hak ettikleri evler, hukuka ve insanlığa uygun bir şekilde teslim edilmelidir. Bu uygulamaya derhâl son verilmesi ve mağdur edilen depremzedelerin haklarının geri verilmesi gerekmektedir. Devletin, vatandaşa yardım eli uzatması gereken bu zor dönemde, baskı ve tehdit unsuru gibi görülebilecek uygulamalarla hareket etmesi asla kabul edilemez.

Mullaoğlu, depremzedelerimizin yanında olduğumuzu ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz, dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol