Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Depremzedelere örnekevleri Boşaltmaları Için Tebligat Gönderildi

Yayınlanma Tarihi : 27.07.2024 11:30 Bu haber 78 defa okundu

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Kuzeytepe Mahallesinde geçen yıl depremzedeler için yaptırılan Örnekevler Yaşam Köyü, Karayolları’nın TOKİ için yapılacak yol iddiasıyla boşaltılması için tebligat gönderildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Depremzedelere örnekevleri Boşaltmaları Için Tebligat Gönderildi

Burada yaşayan depremzedelere son gün olarak 28 Temmuz Pazar gününe kadar evleri boşaltmaları için Hatay Valiliği tarafından yazılı tebligat adreslere teslim edildi.

Depremden zaten mağdur olan insanların barındıkları yerde Karayolları’nın TOKİ için yol yapma planları nedeniyle bir mağduriyet yaşıyor.

Aileler, işlerini ve çocuklarının okullarını bu bölgeye taşımış, yaşamlarını burada kurmuş durumda iken buraya uzak bir başka yere gitmek istemiyor.

Depremzedeler ayrıca, yapmış oldukları masrafların da boşa gitmesinin üzüntüsünü yaşayarak, “Kısıtlı imkanlarla borçlanarak yaptığımız tüm harcamaların hepsi boşa gitti. Bize burada evleriniz bitene kadar oturacaksınız sözü verilmişti, bizde ona göre kendimize yaşamımızı idare ettirecek masraflar yaptık. Şimdi bize Pazar gününe kadar boşaltmamız için tebligat gönderildi. Ne yapacağımızı şaşırdık, devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz, seslerimizi duysunlar, bizleri geçici de olsa alışık olduğumuz yerimizden çıkarmasınlar” çağrısında bulundular.

Depremzedeler, kendilerine gönderilen tebligatta 28 Temmuz Pazar gününe kadar evleri boşaltmalarının istendiğini yineleyerek, “Bu yanlıştan dönerek, mağduriyetimizin önüne geçilsin” dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol