Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Deniz süpürge ile taranarak temizleniyor

Yayınlanma Tarihi : 14.05.2016 00:00 Bu haber 789 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin (HBB) il genelinde karada ve denizde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetleri, vatandaşlara daha temiz bir ortamda yaşam alanları sunuyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Deniz süpürge ile taranarak temizleniyor

HBB, bünyesine kattığı iki deniz temizleme teknesiyle denize kıyısı olan ilçelerin 186 Km uzunluğundaki sahili ile birlikte Çevlik, Arsuz, Gülcihan, Payas, İskenderun, Dörtyol ve Erzin'de bulunan plajları temizleyerek halkın hizmetine sunma çalışmalarına başladı.

HBB Çevre Koruma Müdürlüğü, 17,5 metre uzunluğundaki Sea Cleaner-1 ve 10,8 metrelik Başaran-6 tekneleri sayesinde ve kurduğu donanımlı temizlik ekipleri ile her gün

Denizle irtibatı bulunan tüm ilçelerin kıyı şeridinde, karaya vuran ve su yüzeyinde kirlilik oluşturan ambalaj, çöp ve benzeri katı atıkların yanı sıra çevre kirliliğine sebep olan pislikler, deniz süpürgesi ile taranarak temizleniyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Savaş, “Bu yıl 186 Km’lik kıyı şeridimizi ve denizlerimizi temizlemek için 85 kişiden oluşan daha büyük ekibimiz ile denizimiz ve sahillerimizin temiz olması için çalışacağız" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol