Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEMOKRASİ SİVİL TOPLUMSUZ OLMAZ

Yayınlanma Tarihi : 30.04.2016 00:00 Bu haber 823 defa okundu

Hatay’da Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla diyalog toplantısına katılan AB Bakanı Volkan Bozkır, “Tüm medeniyetlerin bir arada huzurla yaşadığı bu şehir Suriyelilere de kapılarını açmıştır. Bu yüzden tüm Hataylıları bir kez daha kutluyorum” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEMOKRASİ SİVİL TOPLUMSUZ OLMAZ

Antakya Ottoman Otel’de düzenlenen Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla diyalog toplantısına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Hatay Valisi Ercan Topaca, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bozkır burada yaptığı konuşmada, “Sivil Toplum Kuruluşları demokrasi adına vazgeçilmezdir. Bu yüzden STK’ları önemsiyoruz” dedi.

Bozkır konuşmasında şu ifadelere değindi, “Hatay gibi medeniyetlerin bir arada huzur içinde yaşadığı bir ilde bulunmaktan son derece mutluyum. Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile bir arada bulunmak demokrasi adına son derece önemlidir. Çünkü demokrasi sivil toplumsuz olmaz. Ülkemiz geçmişte de mazlumlara kapılarını sonuna kadar açmıştır. Şimdi de Suriyeli mazlumlara kapılarını açmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Hatay çok eski çağlardan beri sınırlarını kaldırmış bir şehirdir. Tüm medeniyetlerin bir arada huzurla yaşadığı bu şehir Suriyelilere de kapılarını açmıştır. Bu yüzden tüm Hatay’lıları bir kez daha kutluyorum.

HATAY İÇİN 37 MİLYON EURO’LUK KAYNAK KULLANILDI

AB’nin bir medeniyet projesi olduğunu kaydeden Bozkır konuşmasına şu sözlerle sürdürdü, “Biz de bu projede yer almalıyız. İnsanlarımız bundan sonuna kadar faydalanmalıdır. Şimdiye kadar Avrupa Birliği’nden 4.7 Milyar Euro kaynak kullandık. 2020 yılına kadar da 4,5 milyar Euro’luk kaynak kullanacağız. Bizim tek eksiğimiz proje yapamamamız. Bu kaynaktan 180 Milyon Euro’luk kısım sadece STK’lar için kullanılacak. Erasmus tüm insanları kapsayacak projedir. 600 Milyon Euro’da Erasmus projesi için kullandık. 400 bin insanımız b projeden faydalandı. Bu kaynak sayesinde 100 bin proje üretildi. Suriyeliler için 390 Milyon Euro Hatay’a pay ayrıldı. Mobilya İhtisas Sanayi projesine 7,3 Milyon Euro kaynak ayrıldı. Bunun gibi pek çok proje de bu kaynaklar sayesinde hizmete alınacaktır. Biz bugün buraya sizleri dinlemeye geldik. Herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bozkır’ın konuşmasının ardından kendisinin ve Bakan Yardımcısı Ali Şahin’in öncülüğündeki heyet fikirlerini belirtmek isteyen STK temsilcilerini dinledi. STK temsilcileri burada faaliyetlerini ve önerilerini 3 dakikalık zaman aralıklarında ifade ettiler. Toplantı karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol