Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEĞİŞİM UMUT YEŞERTECEK

Yayınlanma Tarihi : 27.06.2016 00:00 Bu haber 617 defa okundu

Samandağ Belediyesi temel çalışmaların yanında istihdam, eğitim, sosyal konularda da ilçenin geleceğine yön veriyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEĞİŞİM UMUT YEŞERTECEK

Bugüne kadar 450 girişimci adayının KOSGEB girişimcilik desteklerinden faydalanması için eğitim düzenleyen Samandağ Belediyesi ile sürdürdüğü bir eğitimin daha sonuna geldi. İlçe insanın iş, aş, ekmek mücadelesinde bir nebze de olsa katkı sunmuş oldu.

Samandağ Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleşen Uygulamalı girişimcilik eğitimi başarıyla tamamlandı. Samandağ Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen ABİGEM iş geliştirme uzmanı İdil Siret Teoman tarafından verilen 32 saatlik eğitim 30 girişimci adayına verildi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir eğitimin son gününde belediye toplantı salonuna gelerek girişimci adaylarıyla bir araya geldi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Nehir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ATSO ile beraber düzenlediğimiz girişimcilik eğitimin sonuna gelindi. Girişimci adaylarının karşısına çıkabilecek en ciddi engellerin bürokratik engeller olduğunu biliyoruz. Samandağ Belediyesi olarak girişimci adaylarının yanında olacağımızı tekrar belirtmek isterim. Umut yeşertecek değişimi. Biz buna inanıyoruz. Yaşantınızda başarı diliyorum. Bu eğitimin hayatınıza katkı sağlamasını diliyorum. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve yönetimine ilçemize yaptıkları bu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimi tamamlayan girişimci adaylarının projeleri KOSGEB tarafından değerlendirilerek başarılı görülmeleri halinde 50 bin TL’ye kadar hibe 100 bin TL’ye kadar kredi desteği sunulabilecek. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol