Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Defne’nin Sokakları Yeşildir

Yayınlanma Tarihi : 12.11.2022 13:44 Bu haber 238 defa okundu

Gümüşgöze İlköğretim Okulu tarafından e-twinning projesi ile başlatılacak nesli tükenme tehlikesi altında olan ata tohumlarını çevremize geri kazandırmak hedefleniyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Defne’nin Sokakları Yeşildir

Gümüşgöze İlköğretim Okulu Müdürü Murat Sakman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Defne’nin sokakları yeşildir. Binlerce yıl öteden gelen sesleri o sokakların taş duvarları hala saklar içinde. Bahçeleri sarmalayan bu duvarlar yıkılmaya başladı son zamanlarda. Gördük ki yıkılan duvarların arkasındaki bahçeler kurumuş, eski tohumları bağrına basmaz olmuş. 

Gümüşgöze Ortaokulu olarak başlatacağımız e-twinning projesi ile nesli tükenme tehlikesi altında olan ata tohumlarımızı çevremize geri kazandırmak istiyoruz. Kurucusu olacağımız projeyi öğretmenlerimiz Sibel ULU AŞKAR, Emra CELLAT, M. Kasım TÜMKAYA önderliğinde yürütecek, Defne Belediyesi ve Teofarm Çiftliği ile büyüteceğiz. Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim GÜZEL okulumuz için her türlü desteği vereceğini açıklamış, içinde sera olan bahçe kompleksi düzenlemesini hayata geçirmiştir. Bu projenin Defne ilçesi genelinde yaygınlaştırılacağı sözünü vermiştir. TEOFARM çiftliğinden Sayın Elif TEOMAN OVALI ve Adnan TEOMAN kardeşler miras aldıkları kültürel-ekolojik birikimlerini bizlerle paylaşmış, atacağımız adımlarda destekçi olacaklarını belirtmişlerdir” dedi. 

Sakman, ayrıca, 10 Kasım sabahı Gazi Mustafa Kemal’in anısına, Atamızın doğaya, tüm canlılara duyduğu sevginin ışığıyla tohumlarımızı avuçlayıp, bütünü kucaklayan bilinçle toprağa serptiklerini belirterek, “Projemizin sürdürülebilir yaşam anlayışını gelecek nesillerimize armağan eder, destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye sözlerini tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol