Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Defnede ilaçlama çalışmaları sürüyor

Yayınlanma Tarihi : 16.05.2016 00:00 Bu haber 749 defa okundu

Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri, haşere ve sivrisineklerin çoğalmasını önlemek amacıyla ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Defnede ilaçlama çalışmaları sürüyor

                Veteriner işleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri ilçe genelinde özellikle Akdeniz Mahallesi Arıtma Tesisi civarı olmak üzere dere yatakları, mahalleler ve civar alanlar, ayrıca atık su kanalları ve çöp konteynerlerinde ilaçlamaya yoğunluk veriyor. Haşere mücadelesinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan ilaçların kullanılmasına dikkat eden Defne Belediyesi veteriner işleri müdürlüğü “ilaçlamada dumanlama yerine en son sistem olan ULV cihazları ile soğuk sisleme yöntemini kullanıyoruz, bu yöntem en az etken madde ile etkili, gerçekçi mücadeleyi sağlıyor” dediler.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Sisleme dışında haşere ve sivrisineklerin larvalama dönemlerine göre larva ile mücadele ve ilaçlama çalışmalarının periyodik program çerçevesinde aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirtiler.

                Defne Belediyesi sisleme metoduyla mücadeleyi mayıs ekim ayları arasında 7 ayrı ekip yürütüyor. Yetkililer ilaçlama çalışmalarının, kurum olarak alınan önlemler ve tedbirlerin yanı sıra “vatandaşların da atıkları kapalı vaziyette atmaları, apartman bodrumlarını kuru tutmaları konusuna dikkat etmeleri gerektiğini” vurguladılar

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol