Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Defne’de engelliler haftası etkinliği

Yayınlanma Tarihi : 09.05.2016 00:00 Bu haber 939 defa okundu

Hatay Sakatlar ve gönüllüler Derneği ile Konya Ereğli Engelsiz Yarınlar Derneğinin 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında ortak olarak gerçekleştirdikleri etkinliklere Defne Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Defne’de engelliler haftası etkinliği

Engellilerin yaşamda karşılaştıkları güçlükleri aşmaları ve bu konuda kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratılması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Hatay Sakatlar ve gönüllüler Derneğinin konuğu olarak ilimize gelen Konya Ereğli Engelsiz Yarınlar Derneği üyelerini bir araya getiren Defne Belediyesi bir dayanışma yemeği verdi. Dernek üyelerinin katıldığı yemeğe Defne Belediye Başkan Yardımcısı Derya Altunay,  Defne İlçe Emniyet Müdür yardımcısı ve Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Kılıç katıldı.

VURAL: SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ

Konya Ereğli Engelsiz Yaşam Derneği adına bir konuşma yapan dernek Başkanı Songül Vural “Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’a konukseverliği için teşekkür ederiz,  Engellilerin bir araya gelmesi ve deneyimlerini paylaşması adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte Hatay Sakatlar ve Gönüllüler derneği ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. “ dedi.

Etkinlik anısına hazırlanan plaket Defne Belediye Başkan Yardımcısı Derya Altunay’a takdim edildi.  Defne Belediye Başkan Yardımcısı Derya Altunay “Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayatın bir parçası olarak ötelenmeden yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak tüm gelişmiş toplumların kriterlerinden biridir. Bizlerde Defne Belediyesi olarak engellerin kaldırılması ve daha engelsiz bir yaşam sağlanması için üzerimize düşen sorumlulukların bilinci ile hareket ediyoruz” dedi.

ENGELLİ BAKIM EVİ ONARILDI

Defne Belediyesi Defne Engelliler Derneğinin bakım onarım çalışmalarını tamamladı.

Defne Belediyesi fen işleri müdürlüğüne bağlı birimler Defne’de faaliyetlerini sürdüren Defne Engelliler Derneği binasındaki eksiklerin giderilmesini sağladı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı birimlerde Dernek binasının rutin temizliklerini aksatmadan devam ettiriyor.

YILMAZ: BAŞKAN YAMAN’A İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Defne Engelliler Derneği Başkanı Fırat Yılmaz “Defne Belediye Başkanımıza ulaştırdığımız her sorunumuz çözülmüştür. Defne Belediye Başkanına tarafımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz “ dedi. 

10-16 mayıs Engelliler Haftasında düzenleyecekleri etkinlikle de ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz  “Geleneksel hale getirdiğimiz Atatürk anıtına Çelenk koyma törenimizi bugün Saat 11:00 da Defne Belediyesi Çekmece Hizmet Binası Bahçesinde gerçekleştireceğiz Tüm engellileri ve Engeli dostlarını aramızda görmekten onur duyarız “ dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol