Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEFNEDE DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Yayınlanma Tarihi : 22.02.2016 00:00 Bu haber 961 defa okundu

Defne Belediyesi ile Akdeniz Arap Dili ve Kültürü Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği Dünya Anadili Günü etkinliğinde, dilin önemi kadar kültürel değerlerin de kaybına yola açacak söylem ve eylemlerden kaçınmak gerektiği vurgulandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEFNEDE DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, CHP İl Başkanvekili Hüseyin Ata Kaşgöz, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Av. Gürkan Korkmaz, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Defne Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı Dünya Anadili Günü etkinliğin sunumunu Finnên Nihat Çay yaptı.

Bedircan Düğün Salonunda düzenlenen etkinlikte, küçük yaştaki çocukların gösterdiği perfomans izleyenleri coştururken, 'Anadili Can, İkidillilik Canan' sloganıyla Arapça dilinin unutulmaması için dilin küçük yaşta öğretilmesi vurgulandı.

YAMAN: DİLİNİ KAYBEDEN KÜLTÜRÜNÜ KAYBEDER

Tolga Antakya, Meriç Gültekin ile Kaldırım Müzik Topluluğu'nun gösterilerinin yer aldığı etkinlikte konuşan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, enstitü çalışmalarının kültürel yaşantımıza katkılarını sunarak, "Anadilimiz olan Arapça'nın yaygınlaştırılmasında, enstitünün özverili çalışmalarını desteklemek durumundayız. Zira, dilini kaybeden, kültürünü de kaybeder. Hem Arapça'yı, hem de Türkçeyi kalıcı kılmak, anne ve babaların öncelikli görevi olmalıdır. Hiç kimse birden çok lisanın öğretilmesini dezavantaj görmemelidir. Çünkü her lisan, bir insandır" diye konuştu.

Hikaye (Hkeyi), Tekerleme (Fettüqa), Atasözü (Mettüli) ve Bilmece (Hazzüra) gibi örnekler sunan çocuklar, ayrıca söyledikleri Arapça şarkılarla da izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Başkan Yaman, etkinlik sonunda gösteri sunan çocuklara çeşitli hediyeler sundu ve anı fotoğrafı çektirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol