Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Defne Engelliler Derneği’nin Elektriği Kesildi!

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2024 04:53 Bu haber 160 defa okundu

Hatay’da Defne Engelliler Derneği binasının elektriği ‘kaçak’ diye kesildiği ileri sürüldü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Defne Engelliler Derneği’nin Elektriği Kesildi!

Depremde Hatay'da binası yıkılan Defne Engelliler Derneği, Mayıs 2023’te Çekmece Mahallesi'nde konteynerden bir alan kurarak faaliyetlerine başladı. Fakat derneğin bir ay önce kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle elektrikleri kesildi.

Elektriklerinin kesilmesine tepki gösteren Defne Engelliler Derneği Başkanı Fırat Yılmaz, zaten çok zor şartlarda hayata tutunduklarını, tek sosyalleşme alanlarının elektriğinin kesildiğini söyledi.

Depremin ilk süreçlerinde elektrik altyapı sorunu olduğundan dolayı bağımsız konteyner ve çadır alanları, elektrik ihtiyacını sokaktaki direklerinden çekerek sağladı. Derneklerinin kurulduğu Mayıs 2023'te, yani depremden üç ay sonra şehirde altyapı sorunlarının en kötü dönemi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bir-iki ay önce TEDAŞ’tan iki kişi geldi, kaçak kullanıyoruz diye elektriğimizi kesti ve gitti. Kaçak da biz yapmadık ki? Depremin üçüncü ayında bu konteyneri buraya getirdiğimde İstanbul’dan TEDAŞ’a destek ekibi gelmişti. İstanbul TEDAŞ ekibi gelip bağladı. Biz direğe kendimiz mi çıktık, biz mi bağladık? Kendileri çıktı direğe bağladı. O zaman şehirde kimse de yoktu, elektrikçi nereden bulacaktık. Geldiler direkten çekip bağladılar. Mayıs ayında bağlandı. Şimdi de gelip elektriği kestiler. Bizim tek sosyalleşme alanımız burası, çok mağdur olduk” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol